L’IMET informa de la creació d’un nou distintiu de l’empresa de mediació obligatori al taxi

Després que l’STAC ho sol·licités el desembre de 2020, fa més d’un any, l’IMET anuncia la fórmula que ha trobat per fer complir la legislació i obligar tots els taxis que treballin per a una app o radioemissora a anar retolats

STAC.- PER FI!! Un any després que la Unió InterComarcal de Barcelona de l’STAC sol·licités per instància registrada, a l’atenció de la presidenta de l’IMET Sra. Rosa Alarcón, que es fes complir la legislació vigent en matèria de les condicions específiques de la contractació i comercialització de serveis de taxi mitjançant l’activitat de mediació i obligués a dur els distintius identificatius pertinents de l’empresa de mediació als taxis, l’IMET ha informat de la creació d’un nou distintiu obligatori a partir del dia 31 de gener de 2022.

Segons informa l’Institut Metropolità del Taxi:

D’acord amb el Decret 314/2016 de la Generalitat de Catalunya, i amb les indicacions realitzades pel Departament de Transports i Mobilitat de la dita administració, tots els taxis que treballin per a una app o radioemissora hauran d’anar retolats de forma permanent amb un distintiu de l’empresa per a la qual treballen. Aquest distintiu anirà situat a la part inferior del vidre del copilot, independentment que el vehicle ja porti una retolació a les portes o vidre posterior.

En cas de ser necessària la col·locació de més d’un distintiu, perquè el taxista treballa per a més d’una empresa, aquests s’instal·laran un al costat de l’altre, de forma que no s’impedeixi la correcta visió del conductor.

El nou distintiu serà un adhesiu circular de doble visió amb un diàmetre de 9 cm que haurà de contenir el nom de la radioemissora o app, i que serà un requisit per poder passar favorablement la revisió metropolitana dels vehicles.

Els adhesius seran subministrats per les vostres respectives empreses de mediació en les pròximes setmanes.

 

Des del Sindicat del Taxi de Catalunya ens felicitem que l’IMET hagi trobat la manera, malgrat que amb molt de retard, de fer complir el 3er punt de l’article 7 del Reglament Metropolità del Taxi, que especifica clarament l’obligatorietat que els taxis vinculats a una empresa de mediació hagin de dur els distintius identificatius de manera que siguin visibles per les persones usuàries, tal com reclamàvem des de la nostra organització. Aquesta és una mesura de transparència per a tots els companys i pels usuaris, que ara sabran en tot moment per a quina, o quines, empreses treballa el professional taxista. Per fi, les cartes estaran sobre la taula al taxi de l’AMB.

SEGUIM TREBALLANT! SEGUIM LLUITANT!

Aquest és el contingut de l’escrit registrat a l’IMET el passat 7 de desembre de 2020: