Trias deixa ara en suspens que les motos circulin pel carril bus sense descartar-lo

BARCELONA. EUROPA PRESS.– El Govern municipal de Barcelona ha ajornat la decisió de permetre que les motos circulin pel carril bus-taxi i ha tombat a la Comissió municipal de Seguretat i Mobilitat d’aquest dijous una proposta del PP de modificació normativa per permetre-ho, malgrat ser una proposta que porta anys defensant l’ara alcalde, el convergent Xavier Trias.
A la comissió, els populars han presentat una proposició per modificar l’Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles per canviar els articles 13 i 15 permetent la circulació de motocicletes i ciclomotors pels carrils bus-taxi, però l’han rebutjat CiU, PSC i ICV-EUiA, i UpB s’ha abstingut.
Óscar Ramírez (PP) ha defensat que la proposta incrementaria la seguretat i milloraria la mobilitat sense perjudicar al transport públic, de manera que autobusos i taxis mantindrien prioritat de passada, un debat que ha estat condicionat pel informe que el Reial Automòbil Club de Catalunya (Racc) va fer públic aquest dimecres i que desaconsella la mesura.
El regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, ha anunciat que s’abordarà en una comissió de treball en el marc del Pacte per la Mobilitat convocada per al 29 de novembre, després de la campanya d’eleccions generals, perquè “és un tema molt sensible, i el risc de caure en la temptació és molt gran”