Satisfacció general per la flexibilització de la velocitat al accessos a Barcelona

Velocidad flexible

 • El sector del transport aplaudeix el govern
 • El món local hi dóna el vistiplau
 • BARCELONA. R.M. BRAVO/J. PANYELLA.- Satisfacció general per les noves normes de joc per als accessos a Barcelona. Els agents econòmics i el món local van aplaudir ahir la decisió del govern de flexibilitzar els límits de velocitat en funció del trànsit i la contaminació. Només ecologistes i associacions de familiars de víctimes d’accidents s’hi van mostrar crítics.
  Els aplaudiments els va encapçalar el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, que –en declaracions a aquest diari– va definir l’anunci fet pel conseller Lluís Recoder amb tres paraules: “positiu, pràctic, i encertat”. Valls va recordar un estudi de la institució que representa en què es va fer evident que no estan demostrats els suposats efectes beneficiosos de la limitació de velocitat.
  Diversos sectors econòmics relacionats amb la mobilitat també es van mostrar satisfets. Des del sector del taxi, el president del sindicat STAC, Lluís Berbel, va ratificar el seu convenciment que la velocitat s’ha d’imposar en funció del trànsit. Tot i això, Berbel va advertir que la mesura presa pel tripartit ha tingut un resultat positiu en l’accidentalitat.
  Pel que fa a l’impacte mediambiental de la mesura, Berbel va escombrar cap a casa i va demanar que es potenciïn les polítiques que aposten pel transport públic.

  Molt satisfet es va mostrar també el president de l’associació d’agents comercials, Enric Enrech, un col•lectiu que fa molt ús del vehicle per a la feina. Enrech es va felicitar per la rapidesa del govern i va qualificar de “malson” la situació imposada pel tripartit a la carretera.
  “Un pas enrere”
  A l’altre costat es van situar la delegada a Catalunya de Greenpeace, Anna Rosa Martínez, que va lamentar el “pas enrere” que la mesura suposa en el tema de la contaminació. Martínez va recordar que no és només un tema ecològic, sinó també de salut.
  També de salut, però de la necessitat de combatre els accidents, van parlar diverses associacions de víctimes de la carretera. Totes són partidàries de la limitació a 80 km/h per mantenir el nivell d’accidentalitat baix.
  <
  La mesura va ser rebuda amb general satisfacció entre els responsables municipals de la zona. En aquesta línia es va pronunciar Jaume Bosch, alcalde de Sant Boi (PSC). “És de sentit comú, perquè la limitació a 80 km/h era molt rígida”, va dir. A favor també s’hi van pronunciar els alcaldes de Badalona, Jordi Serra, i de Sant Adrià de Besòs, Jesús M. Canga: “Recoder ha pres una decisió encertada”, va dir. En canvi, Joaquim Balsera, alcalde de Gavà (PSC), va considerar que el govern havia actuat al marge dels alcaldes.