Pla d’Acció de l’STAC pels anys 2022-26, aprovat en el Congrés celebrat aquest cap de setmana

Taula que va dirigir el Congrés. Foto: Francisco Palomares

 

 

 

 

 

 

 

 

ACCIÓ SINDICAL

El XIIè Congrés de  l’STAC va aprovar aquest cap de setmana, entre altres informes, el Pla d’Acció de la nostra organització per 2022 al 2026. Va ser aprovat per unanimitat i son els objectius que te el sindicat per proper mandat:

Aixi començava l’informe (el document sencer al final del text en PDF):

Benvinguts a tots i totes al XIIè Congrés del Sindicat del Taxi de Catalunya. Durant aquests quatre anys d’ençà que ens vàrem trobar aquí mateix han passat moltes coses.

Hem passat uns anys estranys a nivell general, ningú de nosaltres podíem preveure que viuríem les situacions viscudes arran de la pandèmia.

El nostre sector va començar aquests quatre anys amb una important mobilització per exigir a la Generalitat que regulés el servei de vehicles de lloguer amb conductor, tal i com marcava el Decret Ávalos. Vàrem aconseguir, després de moltes reunions amb la gent al carrer, els 15 minuts de precontractació, no permetre la captació a la via publica, entre d’altres, amb el Decret Calvet. Heu de pensar que altres comunitats autònomes s’han emmirallat en Catalunya per fer
les seves lleis.

Al març del 2020 tot va canviar i els nostres esforços durant els exercicis 20/21 es van centrar de forma important en ajudar al màxim els nostres afiliats en aquells moments d’incertesa.

L’exercici 2022 ha estat marcat per la tornada a la normalitat i hem treballat i incidit de forma important en l’aprovació del decret que regula els serveis urbans en vehicles de lloguer amb conductor.

Els propers anys han de ser els de la nova Llei del Taxi de Catalunya que ha d’incloure els VTC i estarem molt pendents de la seva creació.

Aquest sindicat no vol caure en el populisme i dir-vos el que tots volem sentir. Vol ser tal com ha estat sempre, un sindicat de referència però amb el realisme per bandera i la feina allunyada de falses promeses i tocant sempre de peus a terra.

Les nostres propostes d’acció sindical pels propers quatre anys es basen en aquests grans eixos,
que son els següents:

MESURES PER EL TAXI DEL FUTUR

TAXI SANITARI

APP DEL SECTOR

CONSELL DEL TAXI

ÀREES DE PRESTACIO CONJUNTA

PUBLICITAT I IMATGE

FIRA TAXI

MALALTIES PROFESIONALS

SEGURETAT

STAC

NOUS ACTORS ENVERS LA MOBILITAT

LLUITA CONTRA LA COMPÈTENCIA DESLLEIAL

SERVIGESTIÓN

CENTRE DE FORMACIÓ

REVISTA TAXI LIBRE

RÀDIO TAXI LIBRE

 

Download (PDF, 687KB)