Missatge a les companyies de Ràdio Taxi de Catalunya

A LES COMPANYIES DE RÀDIO TAXI DE CATALUNYA

Benvolguts companys i companyes,

El Govern d’Espanya vol posar en vigor dins les properes setmanes la Llei de Garantia d’Unitat de Mercat, coneguda com Llei GUM. Amb aquesta llei el Govern pretén LIBERALITZAR EL SECTOR DE LES VTC’s, creant un sector paral•lel al Taxi sense cap tipus de regulació ni control, cosa que perjudicaria CONSIDERABLEMENT AL TAXI i ALS USUARIS. Ja vam aconseguir paralitzar Barcelona l’1 d’agost de 2012 quan finalment i després de les convocatòries d’aturada en contra de la LOTT el Govern Central va introduïr la proporcionalitat entre VTC’s i Taxis.
Aquesta llei, com sabreu, afecta totalment al sector del taxi pels següents motius:

1. La pèrdua del valor patrimonial de les nostres llicències.
2. La pèrdua de llocs de treball i d’oportunitats laborals.
3. Reducció dràstica dels ingressos, degut a la competitivitat que hauriem de dur a terme amb un gran nombre de “taxis” que no tindrien cap tipus de regulació, control ni tarifes.

Per tot això, les associacions sotasignants volem manifestar el nostre rebuig a l’esmentada Llei de Garantia d’Unitat de Mercat (GUM) i convocar a totes les radioemissores de Barcelona i de Catalunya a secundar aquesta aturada el proper dijous 3 d’octubre de 2013 de 06h a 15h, amb una marxa lenta a les 12h amb els taxis amb inici a Pl. Espanya, continuant per Gran Via, Via Laietana i finalització a Pl. Antonio López i del que us n’adjuntem més informació.

STAC – TAXI COMPANYS – AET

CMT – PAK•TAXI – ANGET – STAB