L’STAC sol·licita la convocatòria del Consell Català del Taxi per afrontar la fi de la moratòria del Decret Ábalos

 

STAC.- El Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) ha demanat, en data 15 de març del 2022, a la Directora General de Transports de la Generalitat, Mercè Rius, la convocatòria urgent del Consell del Taxi de Catalunya perquè se’ns expliqui quina serà la posició del Departament davant la finalització de la moratòria del Decret Ábalos.

Segons el Decret, els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) no podran fer serveis urbans un cop finalitzi la moratòria, que el mateix decret qualificava d’indemnització. Hem vist com a Madrid la presidenta de la Comunitat ja ha dit que aquests vehicles podran, dins de la seva comunitat autònoma (Madrid), continuar realitzant serveis urbans. De moment és l’única comunitat que s’ha posicionat d’una forma clara, creiem del tot necessari que el Departament ens detalli que pensa fer a Catalunya.

Des de fa temps el nostre Sindicat manté reunions amb els diferents grups parlamentaris i amb la Directora per tal d’esclarir aquesta qüestió. De moment no hem rebut resposta clara per part de la Direcció General, és per aquest motiu que sol·licitem, davant la importància de la situació, la convocatòria del Consell Català del Taxi, entenent que és l’òrgan de consulta i assessorament del sector del taxi.