L'STAC mostra la seva disconformitat davant el concurs de l'ICS del Transport Sanitari No Urgent

BARCELONA. STAC.- L’STAC ha sol·licitat una entrevista urgent amb el Director de Catsalut, Josep M. Padrosa, i també amb el Director general de Transports, Pere Padrosa, per a manifestar la total disconformitat i també demanar l’aclaració davant la publicació del concurs, que s’ha obert aquest dimecres 11 de juny, de trasllats sanitaris per a tota Catalunya, per un valor de 2.500.000.000€.
Aquest concurs engloba tant el Transport sanitari Urgent com el No Urgent i tot sembla indicar que aquest últim serà realitzat, fonamentalment, amb el transport col·lectiu sanitari, com poden ser furgonetes de fins a 9 places, que no deixen de ser vehicles similars als taxis.

Aquest concurs sembla més indicat a la eliminació del nostre sector, referent al Transport Sanitari No Urgent i del qual del seu pressupost en viuen molts taxistes de Catalunya.
La desaparició d’aquest servei al taxi comportaria quasibé a l’extinció dels taxis a les poblacions on es dediquen en gran part a aquests tipus de serveis. En aquestes zones, la facturació dels taxistes depen d’entre un 70 i 90% de la Seguretat Social.

L’STAC no es quedarà de braços plegats davant d’aquesta situació i a més de sol·licitar les esmentades reunions amb els responsables de cada àrea afectada, també ho farà amb els grups parlamentaris de Catalunya. S’ha de tenir en compte que els actuals responsables del Departament de Salut, quant es trobaven a la oposició, durant les seves intervencions parlamentàries van manifestar que el Transport Sanitari No Urgent havia de correspondre al sector del taxi.
Tot i així, no descartem, si és necessària, una mobilització per part dels taxistes de tota Catalunya per a reclamar allò que considerem que és un servei del taxi.