L’STAC es reuneix al Parlament amb ERC i expressa la seva preocupació per la incertesa de la Generalitat davant del decret Ábalos

La incertesa que existeix en quina forma es regulessin els VTC a partir del mes d’octubre té el sector del taxi en tensió, ja que la Generalitat de Catalunya encara no ha dit que formula utilitzarà. L’STAC s’ha reunit, com realitza amb normalitat, amb el diputat José Rodríguez per expressar-li la seva opinió

Parlament de Catalunya

STAC.- Membres de l’Executiva del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), Antoni Servós i Lluís Berbel, s’han reunit amb el diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), José Rodríguez, per expressar la preocupació del sector del taxi davant de la finalització de la moratòria del decret Ábalos sense que se sàpiga la posició de la Generalitat de Catalunya en quant a la regulació dels vehicles de lloguer amb conductor, ja que a partir del mes d’octubre només podran realitzar serveis interurbans.

El decret Ábalos (13/2018, de 28 de setembre) va concedir una moratòria als VTC durant quatre anys, en modificar l’article 91 de la LOTT, i només permetre’ls fer serveis interurbans.

Tot i que ERC encara no té definida estrictament la seva postura, José Rodríguez sí que va manifestar que la seva balança, i la del grup al qual pertany, s’inclinaria a favor del transport públic, concretament recolzant el taxi.

Els representants de l’STAC van insistir en la necessitat que la Generalitat aclareixi d’una vegada la seva postura i no esperar a l’últim moment un decret llei, que sembla és el que finalment es farà des de la Direcció de Transports. “Cal una regulació de les autoritzacions de VTC”, va indicar el diputat José Rodríguez.

Des de l’STAC, també es va manifestar que no només era per a la defensa del sector sinó fins i tot per defensar l’usuari davant d’un servei desregulat com el de VTC on els preus són estipulats en funció de l’oferta i la demanda.

Des de l’STAC també es va indicar que el Parlament devia fer-se ressò de la situació i per això José Rodríguez va apuntar diferents fórmules que seran estudiades pel seu grup parlamentari. D’una banda, les taules de treball i també les compareixences parlamentàries.