L'STAC acaba el Congrès amb l'aprovació del Pla de Treball i l'elecció de nova Executiva. Luis Berbel reelegit president de l'organització

Nova Executiva
Nova Executiva

SANT FRUITÓS DE BAGES.- L’Intrusisme en el sector, la recuperació del Transport sanitari i Nous mercats han estat els tres temes principals i que més debat i atenció han tingut per part dels 140 congressistes, durant el Xè Congrés del Sindicat del Taxi de Catalunya, celebrat a Sant Fruitós de Bages el passats dies 7, 8 i 9 de noviembre. Luis Berbel, ha sortit reelegit com a president del STAC.
En el primer tema, Intrusisme en el Sector, la posició del STAC, aprovada en el Congrés, no dóna peu a cap mena de dubte, treballem i continuarem treballant sense defallir i fins a erradicar aquesta lacra que tant de mal i inquietut genera al sector, i en el cas concret d’UBER continuarem portant a terme totes aquelles mesures de pressió que estiguin al nostre abast fins que l’erradicació d’aquest tipus de serveis sigui una realitat al nostre territori. Tenint en compte que és un problema global, buscarem, a part de les accions ja empreses, solucions globals i en contacte amb altres territoris de l’estat i de la resta d’Europa; estarem molt atents al desenvolupament dels esdeveniments.

En el tema del Transport Sanitari l’STAC continuarà treballant i portant tots aquells estudis que siguin necessaris perquè tot el transport sanitari no urgent que es realitzi a Catalunya el faci el Taxi, es una feina del Taxi i la Generalitat pot legislar per tal que així sigui i que el conjunt de catalans i catalanes puguin estalviar en aquests temps que corren fins a 19 milions d’euros, no defallirem.
L’altre objectiu i compromís adoptat per l’Stac a estat continuar treballant i estudiant nous mercats per al sector, molt necessaris en els temps actuals.
El Conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila Vicente, ha inaugurat aquest dissabte al mati el X Congres del Sindicat del Taxi de Catalunya. Segons les seves manifestacions la immobilització del vehicle serà un fet a principis d’any, tal i com es va comprometre també el director general de transports Pere Padrosa en l’últim consell del taxi davant dels legítims representants del sector , a part del honorable Conseller també han assistit al congres:

El Director General de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa; l’alcalde i el regidor de Mobilitat de l’ajuntament de Sant Fruitós de Bages , Batanés i Subirana i Xavier Sagués i Taña, respectivament; el president de l’Institut Metropolità de Taxi, Eduard Freixedes Plans i el gerent de l’IMET, Eduard Ràmia Gallen.
Emiliano Maroto, president de la Taula d’Autònoms de Catalunya; en José Artemio Ardura, secretari general de la Federació Asturiana; Pascal Wilder, secretari general de la Fedération Nationale des Taxis Indépendents i Debora Canela, tècnica del Ministeri de Transports de Cuba; han realitzat una salutació i agraïment de l’assistència als congressistes.
Durant el Congrés, s’ha passat a desenvolupar tres ponències. La primera ponència titulada Nou marc legal de la jubilació en matèria de Seguretat Social ha estat a càrrec del Sr. David Chacón, assessor jurídic de l’STAC. La segona ponència, Experiència i bones practiques nacionals i internacionals al sector del taxi, a càrrec de Juan Ramon Dominguez , de l’empresa consultora SET. I finalment, l’assessor jurídic de la CTE, Iñigo Arrutia , va realitzar la tercera i última ponència: La Fiscalitat del Taxi.

A la tarda, es va celebrar el Congrés Intern de l’STAC on es va aprovar, per unanimitat, l’informe de Gestió dels cinc anys de la actual Executiva. Així mateix, es va posar a votació l’informe de Finances que també es va aprovar per majoria absoluta amb una sola absteció. Finalment es va plantejar una reforma dels Estatuts que també va tenir un suport de la majoria absoluta dels delegats que van participar al Congrès. Finalment, el Congrès va aprovar el Pla d’Actuació para el propers quatre anys.

Finalment, es va escollir la nova Executiva de l’ STAC que és la següent:

President: Luis Berbel Salcedo.
Secretari d’Organització i d’Actes: Antoni Servòs Murgo.
Secretària de Finances: Josefa Gil Martínez.
Vocals: José Mª Sánchez Baena.
Silveri Pérez Suñol.
Carlos Fernández Romero.
Joaquim Solanich Brunet.
Marcos Díaz Rodríguez.
Francesc Latorre Obiols.
Manuel Garrido Pastor.
Josep M. Llop Masip.
Ramón Miró Marimon.
Joan Vicente Maigí.
Josep Redó Casanova.
Miguel García Cabrera.
FrancescRodríguez Brígido.
José M. Enciso Almendral.
Manel Carrillo Quesada.
Nicasio Delgado Ramiro.