Avui s'inicia el 10è Congrés del Sindicat del Taxi de Catalunya

·Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat, inaugura l’esdeveniment, amb la participació d’uns 140 delegats d’arreu de Catalunya.

STAC.– Avui divendres té inici el 10è congrés del Sindicat del Taxi de Catalunya, que se celebrarà els dies 7, 8 i 9 de novembre de 2014 al recinte Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. L’eslogan “Construïm un sindicat pel futur” marcarà la tendència i temes a tractar d’aquestes jornades. L’ STAC és la primera organització del taxi de tota Catalunya amb representació a tot el territori i és la primera força a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, escollida durant l’última consulta al sector realitzada ara fa dos anys.

Durant aquests dies es debatrà tant la política sindical de la organització com diferents ponències,que les realitzaran persones vinculades al sector, amb temes d’interès pel taxista. Al congrés hi assisteixen uns 140 delegats de totes les comarques de Catalunya. Finalment, el congrés escollirà la nova direcció del Sindicat, d’entre les diferents candidatures que es presenten.

Les ponències es realitzaran al llarg del matí de dissabte, 8 de novembre, i seran les següents:

Nou marc legal de la jubilació en matèria de Seguretat Social, a càrrec del Sr. David Sánchez Chacón, assessor jurídic de l’STAC; a continuació, Experiències i bones pràctiques nacionals i internacionals al sector del Taxi, a càrrec del Sr. Juan Ramon Dominguez García, de la empresa consultora SET; i finalment, La fiscalitat del taxi, a càrrec del Sr. Íñigo Arruti Narvaiza, assessor jurídic de la CTE.

A l’acte d’inauguració hi assistirà l’honorable Conseller de Territori i Sostenibilitat, Sr. Santi Vila Vicente, el Director General de Tranports i Mobilitat, Sr. Pere Padrosa, l’alcalde i el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, Sr. Joan Carles Batanés Subirana i Xavier Sagués Taña i el gerent de l’IMET, Eduard Ràmia Gallen.

També hi ha confirmat la seva assistència el president de la Taula d’Autònoms de Catalunya, Emiliano Maroto; el secretari general de la Federació Asturiana i ex president de la CTE, José Artemio Ardura; el secretari general de la Fedération Nationale des Taxis Indépéndants, Pascal Wilder; i la tècnica al Ministeri de Transports de Cuba, Debora Canela, acompanyada pels directors de l’empresa Cubataxi.

Els temes a debatre durant el congrés intern de la organització, a celebrar el dissabte a la tarda, tenen rellevància l’instrusisme, accentuat darrerament per Uber, el Transport Sanitari i l’expansió a nous mercats pel sector i la necessitat d’una APP per a tota Catalunya.