Llum verd per incorporar publicitat als taxis gironins

GIRONA. EL PUNT.- · La modificació de l’ordenança vigent permet als taxis de Girona, Salt i Sarrià de Ter integrar anuncis publicitaris a la carrosseria, un fet que genera ingressos extraordinaris per al sector.
Els taxis de Girona, Salt i Sarrià de Ter poden incorporar publicitat a la carrosseria des d’ahir. El gremi de taxistes de Girona va arribar a un acord amb l’Ajuntament per modificar l’ordenança que ho impedia. Aquesta concessió també s’aplica als taxis de Salt i Sarrià de Ter, ja que el servei dels tres municipis es gestiona conjuntament.

“El gremi de taxistes feia temps que lluitava per inserir publicitat als vehicles”, assegura Joan Quer de la Torre, conseller delegat de Gitaxi i gerent de l’Associació Empresarial de Transports en Automòbils Lleugers de la demarcació de Girona (Aetal). “Ha estat una reivindicació històrica, ja que és una forma alternativa d’obtenir ingressos”, hi afegeix. A Salt ja estava permès, però a Girona l’ordenança és més antiga i no ho autoritzava. Tot i això, després de molts mesos de negociacions, el consistori ha donat llum verd a la implementació de publicitat sempre que complexi uns cànons mínims. Actualment, la flota de taxis de Girona està formada per una vuitantena de vehicles, divuit dels quals ja incorporen publicitat a la carrosseria. De moment, els anuncis només són de l’Espai Gironès. Tot i això, el sector està negociant més pactes publicitaris amb altres empreses i s’espera que a partir de l’octubre el nombre de taxis amb propaganda sigui més elevat.


Modernització del sector

El gremi de taxis de Girona també ha incorporat canvis pel que fa a la demanda. Aviat es presentarà una nova aplicació per a mòbils que permet demanar un taxi a qualsevol punt de la ciutat amb un simple clic. Només caldrà indicar la localització. “D’aquesta manera el client s’estalvia haver de trucar a la centraleta i pot aconseguir un taxi de manera més ràpida i barata”, afirma Joan Quer de la Torre.

La Xifra
18 és el nombre de taxis que actualment circulen per Girona, Salt i Sarrià de Ter i que incorporen publicitat.