Les obres de construcció de l'estació de la Sagrera s'iniciaran dimarts que ve

Estació de la Sagrera
Estació de la Sagrera
BARCELONA. EUROPA PRESS.- Les obres de construcció de l’estructura de l’estació de la Sagrera s’iniciaran dimarts 7 de desembre, començant amb l’execució de les pantalles del costat mar, segons ha informat Adif en un comunicat aquest dijous.
Aquestes pantalles, de 35 metres de profunditat, ocuparan 50.000 metres quadrats dels 100.000 metres quadrats de pantalles perimetrals que conformaran l’estructura de l’estació.
El nou nus de comunicacions té capacitat per acollir un trànsit superior als 100 milions d’usuaris anuals i suposa l’obra més gran adjudicada al país amb una inversió de 589,2 milions d’euros –tot i que la inversió global puja als 2.250 milions sense comptar posteriors actuacions d’urbanització i equipaments.
També és el projecte de soterrament ferroviari amb més envergadura d’Europa, ocupa 38 hectàrees de superfície. L’actuació integrarà els barris de Sant Andreu i la Sagrera al llarg de quatre quilòmetres, entre el carrer Espronceda i el Nus de la Trinitat.
L’estació de la Sagrera serà un nus estratègic, ja que integrarà, en dos nivells diferents, els trens de Rodalies i Regionals per via convencional, i els d’alta velocitat i llarga distància en ample internacional. A més, Rodalies i Regionals connectaran amb metro, autobusos urbans i interurbans, taxi i transport privat.
El nou espai intermodal es caracteritza per tenir una superfície de 259.000 metres quadrats. Als dos costats del vestíbul de l’estació es construiran quatre aparcaments amb capacitat per a 2.500 vehicles.

AFECTACIONS DE TRÀNSIT

El començament dels treballs de construcció tallarà a partir de dimarts que ve la ronda de Sant Martí, entre el carrer Fluvià i la Rambla Prim, per la qual cosa no només hi haurà canvis de tràfic de vehicles i vianants, sinó que també quedarà alterat el recorregut de la línia 36 d’autobús. L’Ajuntament de Barcelona ja ha establert un itinerari alternatiu.
Pel que fa al tràfic de vehicles i per facilitar el seu estacionament, s’habilitaran dos aparcaments, un d’ells situat a la ronda de Sant Martí –entre els carrers Menorca i Fondal de Sant Martí–, i l’altre sobre la plaça del mercat. Mentre que el primer obrirà tot el dia, el segon compleix un horari comprès entre les 20.00 hores i les 07.00.