La Taula Tècnica del Taxi es reuneix amb l'alcalde de Barcelona

taxi malaga31.03.2015. Barcelona.- Xavier Trias, alcalde de la ciutat de Barcelona i president de l’AMB, s’ha compromès a impulsar el ple extraordinari necessari per a aprovar la mateixa norma contingentadora que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ara ha declarat il·legal. Aquest cop hi haurà el suport de la llei del taxi, recentment modificada pel Parlament de Catalunya. Amb aquesta aprovació s’iniciaria el període d’exposició pública i en maig ja estaria l’aprovació definitiva i entraria en vigor aquest mateix mes.

Aquest compromís l’ha adquirit en una reunió que ha mantingut l’alcalde amb els membres de la Taula Tècnica del Taxi (STAC, ATC, CMT y AET).

A més a més també s’ha aprovat que el taxi estigui exempt de pagament per a aparcar a les zones blaves i verdes amb un temps limitat i uns minuts totals a l’any. Aquest ha sigut el compromís de l’alcalde davant els representants del sector del taxi.

L’IMET ha obert un concurs d’idees per a que Barcelona i la seva Àrea Metropolitana disposin d’una aplicació pròpia pel sector. Xavier Trías ha mostrat el seu suport a la idea i ha demanat als mandataris de l’IMET la major celeritat possible per a posar en marxa el projecte.

També es buscar una via per a intentar que el sector disposi d’una “finestra única” per a tots els tràmits i gestions administratives del taxi. Per a això es mantindrà una entrevista amb el diputat al Congres, Carlos Campuzano de Convergència i Unió, per a estudiar la viabilitat de la proposta.

Tots els membres de la Taula Tècnica del Taxi han demanat que es continuï amb la persecució dels il·legals i els del sector tal i com ha succeït aquesta setmana, s’han immobilitzat 7 vehicles que no disposaven de l’autorització corresponent.