L'STAC reclama els girs de la Diagonal al Ple del Pacte de Mobilitat

Diagonal31.03.2015. Barcelona.- Des del Sindicat del taxi de Catalunya volem fer pública la nostra disconformitat i el perjudici que ens ha ocasionat les reformes de la diagonal, estèticament ha quedat molt maca però per al taxi ha perdut l’autorització a fer uns girs exclusius que eren fonamentals per fer mes ràpida i sostenible la mobilitat dels nostres clients. Les alternatives que tenim ara fan incrementar el temps del trajecte amb la conseqüent pèrdua de competitivitat del nostre sector.

Des del mes de desembre tenim demandada una reunió amb els responsables de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona per tractar aquest tema i a dia d’avui encara no tenim data.

No pot ser que els autobusos TURÍSTICS estiguin autoritzats a girar a diagonal balmes i a muntaner en sentit mar i el taxi no estigui autoritzat.


També reclamem girar en Diagonal-Via Augusta aprofitant el semàfor exclusiu situat al carril bus-taxi.


Aquest gir és imprescindible per no perdre competitivitat al nostre sector i, si no es possible tècnicament aquest gir, habilitar un gir exclusiu amb semàfor a Diagonal- Aribau.


També demanem ser informats amb antelació quan es facin transformacions dels carrers de la nostra ciutat que impliquin pèrdua de girs exclusius o pèrdua de parades de taxi.


Hem escoltat que hi ha un projecte de continuació de la reforma de la diagonal fins a Glories, si el projecte és igual al acabar de reformar ens perjudicaran moltíssim ja que perdrem molts girs exclusius fonamentals però que el nostre sector sigui competitiu.


Perquè no siguin tots retrets agraïm l’esforç de l’Ajuntament ampliant en un 23% les parades de taxi en els últims quatre anys.