Informe de la Sessió plenària del Pacte per la Mobilitat

plenari_pacte_31_03_2015

31.03.2015. Barcelona.- En la sessió Plenària del Pacte per la Mobilitat, presidida per l’alcalde de Barcelona, es va presentar el balanç dels projectes i fites duts a terme els darrers anys, entre els quals destaca l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana, la implantació de Nova Xarxa Bus i, també, les mesures adoptades en benefici dels vianants com a col·lectiu prioritari en les actuacions de la mobilitat i l’espai públic.

Així mateix, es va exposar l’evolució de la victimització de l’accidentalitat de trànsit i les accions del Pla de Seguretat Viària per a Motos, sector sobre el qual s’està intervenint intensament atès la sobrerepresentació d’aquest sector en la sinistralitat de la ciutat.

En la reunió es van presentar les Dades Bàsiques de Mobilitat del 2014, dades que posen de manifest, entre altres, l’important augment de l’espai destinat als vianants i de l’ús de la bicicleta. La posada en marxa de les noves bicicletes elèctriques del servei Bicing i el nou aplicatiu de regulació de l’ÀreaDUM van ser altres temes exposats en la sessió.