La reunió taxistes-Adif sobre la parada de Sants acaba en fiasco

Diverses fileres de taxis esperen el torn per agafar viatgers a la parada davant de Sants situada a la plaça de Joan Peiró, el mes de febrer passat. ARXIU/Guillermo Moliner
Diverses fileres de taxis esperen el torn per agafar viatgers a la parada davant de Sants situada a la plaça de Joan Peiró, el mes de febrer passat. ARXIU/Guillermo Moliner
 • Els conductors volen agafar viatgers a la plaça dels Països Catalans
 • CARLOS MÁRQUEZ DANIEL
  BARCELONA. EL PERIODICO

  Quan s’arriba en tren a l’estació de Sants, la inèrcia fa que se surti al carrer per la plaça dels Països Catalans. Però si la idea és continuar el viatge en taxi, en aquest punt l’única opció són els nombrosos cotxes negres i grocs que busquen clients de manera furtiva. La parada de taxis, la legal, és just a l’altre costat de la terminal, a la plaça de Joan Peiró, però ni la pèssima senyalització de l’estació ni la lògica ajuden a trobar-la. Aquesta situació va propiciar ahir la primera reunió entre Adif i representants dels xòfers; una trobada que no va solucionar res però que va servir perquè els uns i els altres posessin les cartes sobre la taula.
  A la parada, mentrestant, desenes de taxistes van fer sonar clàxons, botzines, xiulets i fins i tot petards, per deixar clar a la direcció de l’estació que aquesta reivindicació no és un capritx de quatre amics. Després d’una reunió de poc més d’una hora, Mariano Gutiérrez, Jordi Sánchez i Aleu García van muntar una petita assemblea per compartir les conclusions: es manté el veto a agafar viatgers a Països Catalans i utilitzar el carril bus en aquesta zona i es millorarà la senyalització dintre de l’estació. O sigui, no s’atén cap de les peticions del sector.
  Gutiérrez, instigador d’aquesta protesta que va arrencar el 5 de gener, reconeixia ahir la seva insatisfacció, tot i que mantenia intacte l’ànim perquè sap que aquestes coses necessiten molts mesos per solucionar-se. «El client és el que paga la mala ubicació de la parada. Hem de fer una volta enorme per entrar a l’estació i sortir-ne i l’usuari creu que l’estem ensarronant. No podem seguir així, des d’aquí donem un mal servei a l’usuari, i si no hi ha solució, haurem de prendre mesures més dràstiques», avançava. Als grupets es parlava d’ocupar Països Catalans o fins i tot de col·lapsar tots els accessos a l’estació de trens.
  Fonts d’Adif van recordar ahir que Sants està a l’espera d’unes obres d’ampliació que la crisi ha demorat fins a nova ordre. La companyia s’excusa en aquesta situació de provisionalitat per frenar qualsevol avanç en aquesta matèria. Ahir, segons els taxistes, la direcció de l’estació va al·legar dubtes sobre si l’estructura de Països Catalans podria suportar el pes de tants taxis. El que resulta curiós és que aquesta llosa buida és la mateixa sobre la qual ara esperen a la plaça de Joan Peiró.

  Comments are closed.