Els aeroports catalans de la xarxa d’Aena, porta d’entrada pel Gran Premi d'Espanya de Fórmula1

* Des del 8 fins al 13 de maig
* Avui dijous i diumenge que ve són els dies de més moviments
* Durant el cap de setmana es farà un pont aeri per a helicòpters que unirà els aeroports de Barcelona, Girona i Sabadell amb el Circuit de Catalunya
BARCELONA. AENA.- Coincidint amb elGran Premi d’Espanya de Fórmula 1 que es celebrarà aquest cap de setmana al Circuit de Catalunya, els aeroports catalans de la xarxa d’Aena Aeropuertos es converteixen en base operativa per altrasllat de personalitats, pilots i aficionats.
Els aeroports de Barcelona‐el PratiGirona‐Costa Brava tenen previst operar un total de 159 moviments d’aviació privada entre arribadesisortides des de el 8 fins al 13 de maig. Tanmateix, a causa de les característiques d’aquesttipus d’aviació, les operacions es programen amb poca antelació, demanera que aquesta xifra es pot veure incrementada durant el cap de setmana.

Aeroport de Barcelona‐el Prat

L’Aeroport de Barcelona‐el Prat és el que concentrarà lamajor part de les operacions d’aviació corporativa. Entre ahir 8 demaig i el dilluns 13, es preveu operar un total de 92moviments, 45 d’arribada i 47 de sortida. Els jets privats procedeix enmajoritàriament de ciutats espanyoles i de països europeus, entre els quals destaquen França i Alemanya entre d’altres.
El dia ambmés volumd’arribades és avui dijous 9 demaig, amb 16 operacions d’aquesttipus, mentre que elmajor nombre de sortides esregistrarà el diumenge 12, amb 14 vols.

Durant el diumenge 12 demaig, jornada en què se celebra elGran Premi d’Espanya,s’establirà un pont aeri d’helicòpters per altrasllat de pilotsi personalitats de la Fórmula 1 que unirà l’Aeroport de Barcelona‐el Prat amb el Circuit de Catalunya. Es realitzaran aproximadament prop de 50 operacions d’helicòpters entre arribades i sortides.

Aeroports deGirona‐Costa Brava i Sabadell

L’aeroport gironíté previstregistrar un total de 67moviments d’aviació corporativa relacionats amb elGran Premi de Fórmula 1, dels quals 35 són arribadesi 32 sortides. Els dies amb major nombre d’operacionssón avui, dijous 9 demaig, amb 16 i el diumenge, 12 de maig, amb 29 moviments entre arribades i sortides. En relació a la procedència de les aeronaus, destaquen Regne Unit, França, Holanda i Suïssa.

Tant l’Aeroport deGirona‐Costa Brava comel de Sabadell, comptaran també amb una operativa especial d’helicòpters que uniran tots dos aeroports amb el Circuit de Catalunya al llarg de tot el diumenge. Des deGirona, 3 helicòpters realitzaran viatges d’anada itornada a les instal∙lacions durant tot el dia. A l’aeroport de Sabadell operaran uns 12 helicòpters, 4 d’ells estan destinats a cobrir serveis sanitaris i de seguretat i la resta transportaran a pilots i personalitats que acudeixen al Gran Premi.