El Gas Natural, combustible alternatiu per al vehicle taxi

Les bombones de GNC se situen al maleter sense fer perdre la capacitat del mode
BARCELONA. IMET.- El passat dimarts ha tingut lloc una jornada de difusió sobre l’ús del gas natural comprimit (GNC) en els vehicles destinats a taxi, organitzada per Gas Natural Fenosa. Els taxistes que hi van assistir van poder veure i interessar-se pel primer model Toyota Prius transformat per poder circular amb Gas natural comprimit com a combustible.

En la jornada ha estat present el gerent de l’IMET, Eduard Ràmia, així com José Ramón Freire, director de Solucions de Mobilitat de Gas Natural Fenosa.

Eduard Ràmia ha destacat en la seva intervenció l’esforç de Gas Natural Fenosa per avançar en la línea d’oferir al taxi alternatives d’un combustible més sostenible i respectuós amb el medi ambient i ha manifestat que des de l’IMET, a través del seu departament de mobilitat sostenible, es continua treballant per incorporar al parc de taxis vehicles eficients des del punt de vista energètic i que, a la vegada, permetin també al taxista reduir la despesa en combustible.

Per la seva banda, José Ramón Freire ha manifestat que en aquest moment Gas Natural Fenosa ofereix al sector del transport i, al taxi en particular, un gas diferent al GLP, que es el Gas Natural Comprimit (GNC). Freire assenyalà que “a més de les avantatges medi ambientals del nou combustible que beneficien al conjunt de la societat, les avantatges per al taxi es concreten també en la part econòmica”. Segons el director de Solucions de Mobilitat de Gas Fenosa, en l’etapa de llançament de la transformació del Toyota Prius amb el nou combustible, el taxista que avui té una despesa anual de 8.000 euros de benzina, amb aquest vehicle transformat arribarà a consumir 3.000 euros de Gas Natural Comprimit (GNC). Freire subratllà que el taxista en beneficiar-se d’un estalvi de 5.000 euros podrà cobrir en quatre mesos les despeses derivades de la transformació del vehicle.

En la presentació del Toyota Prius transformat s’ha posat èmfasi en la polivalència del model perquè pot actuar amb benzina i amb GNC. La primera taxista que ja circula per Barcelona amb aquest cotxe ha corroborat al web de l’IMET aquesta polivalència i ha destacat que en la conducció aquest canvi és imperceptible.

En l’etapa de llançament de la iniciativa, Gas Natural Fenosa oferirà una bonificació de 1.000 euros en la compra de combustible durant 18 mesos a tots aquells taxistes que transformin el seu vehicle Toyota Prius per poder repostar amb GNC.

La implantació del Gas Natural Comprimit ja està també en marxa en el taxi de Madrid i de València. José Ramón Freire va lamentar que en Barcelona i Catalunya no es generalitzés l’ús del gas malgrat haver estat la Comunitat que va donar-lo a conèixer a la resta de l’Estat. Va atribuir aquesta situació a la confusió que hi ha hagut amb el GLP. “Jornades de difusió com aquesta”, va assenyalar Freire, “són fonamentals per al coneixement de les avantatges d’aquest combustible”.

Està previst que la xarxa d’estacions de proveïment del carburant s’estengui per tot el territori ja que hi ha el projecte europeu de crear un corredor de gas natural líquid amb estacions per als camions i on els vehicles particulars o els taxis en podran proveir-se.

Els taxistes interessats en la transformació d’un vehicle Toyota Prius per circular amb GNC poden dirigir-se a: Albert Estivill (Projectos Soluciones de Movilidad). Telèfon: 934 025 029 i E-mail:aestivill@gasnatural.com