El Parlament aprova a proposta d'Esquerra augmentar els ajuts a l’autoocupació

Oriol Amorós

BARCELONA.- El portaveu adjunt, Oriol Amorós, exigeix al Govern que el treball autònom ‘sigui escoltat i recolzat’, perquè ‘els que emprenen han de ser acompanyats’. La comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament ha aprovat aquest matí, a proposta d’Esquerra, una resolució per la qual s’insta el Govern a augmentar els ajuts a l’autoocupació, creant una Programa Integral d’Emprenedoria i Treball, aportant més recursos per al Programa de Promoció de l’Ocupació Autònoma per a l’exercici del 2011 dels que es varen destinar el 2010, creant el Consell Català del Treball Autònom i desenvolupant mesures de col·laboració amb els agents financers innovadors com, per exemple, el microcrèdit social o els ‘business
angels’.
El portaveu d’Esquerra a la comissió i portaveu adjunt del grup al Parlament, Oriol Amorós, ha exigit al govern que ‘el treball autònom sigui escoltat i recolzat’. ‘Els que emprenen han de ser acompanyats’, ha reclamat, ‘hem de buscar col·laboracions per al finançament dels seus projectes i fer sentir la veu d’un sector que té molt a dir, però poc temps per fer-ho, mitjançant la creació del Consell Català del Treball Autònom’.

Amorós ha recordat que Esquerra ja havia denunciat que el Govern decidís que les persones emprenedores que van sol·licitar la subvenció per a la Promoció de l’Ocupació Autònoma l’any 2010 tindrien una resolució denegatòria per exhauriment del pressupost destinat a aquesta línia. ‘El Govern, amb aquesta decisió’, ha subratllat, ‘pretenia anul·lar les sol·licituds que ja va admetre a tràmit entre els mesos de setembre i desembre de 2010. Aquesta decisió afectava aproximadament unes 4.000 persones autònomes que estaven esperant aquesta prestació i que, finalment, es podien quedar sense rebre-la’.
Amb la resolució aprovada avui s’incrementen els recursos per endegar de nou el programa el 2011 i seguir, així, ‘amb un programa exitós tant pel nombre de persones que s’hi ha acollit i els projectes d’emprenedoria presentats, com per al conjunt de l’economia i pels comptes públics, si es tenen en compte els costos de les polítiques passives i els ingressos que genera la nova activitat’, ha destacat Amorós.
Finalment, Esquerra ha reclamat al govern una ‘actitud més proactiva per fer sortir el país de la crisi i crear llocs de treball’, com ja ha fet anteriors vegades ‘traient la son de les orelles al conseller Mena amb casos com els de Derbi, Yamaha o Sharp’.