Dema, dissabte, comença la 5a edició de la Fira del Taxi de Barcelona

BARCELONA. STAC. NOTA DE PREMSA.– Els propers 16 i 17 de novembre de 2013 es celebra la 5a Edició de Fira Taxi de Barcelona, al seu emplaçament habitual del recinte firal de Montjuic. Aquest any comptarà amb una important representació de grans marques automovilístiques que exposaran els seus models de 6 i 7 places, una de les alternatives per a captar nous mercats pel sector del taxi. A la inauguració hi està prevista l’assistència del director general de Transports del Govern Central, Joaquin del Moral Salcedo, en delegació de la ministra de Foment, Ana Pastor. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha excusat la seva assistència i per part de l’Ajuntament de Barcelona hi serà present el regidor de mobilitat, Eduard Freixedes, també president de l’Institut Metropolità del Taxi. En representació de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat hi assistirà el seu Director General de Transports, Pere Padrosa. També han anunciat la seva visita tan Josep Lluís Bonet i Ferrer, president del Consell d’Administració de la Fira de Barcelona, com el director de la Cambra de Comerç, Miquel Valls i Maseda.

Enguany, tot i la crisi existent tant a nivell general com la pròpia del sector, es realitza una nova edició de FiraTaxi que s’alterna cada any amb la de Madrid. A Barcelona està prevista l’assistència de més de 12000 persones i hi acudiran marques tant importants com Fiat, Volskwagen, Renault, Toyota i Peugeot. També hi tindran presència les marques relacionades amb la industria del taxi com són les cases de taximetres Taxitronic, Hale, Nitax, Axugest i Autocab, entre d’altres.L’organització de l’esdeveniment és a càrrec de l’empresa Mosaik, amb el seu director al capdavant, Miquel Sádaba, que ha manifestat que “tot i la crisi que patim, l’objectiu és que la roda no s’aturi. Hem de tirar endavant tot i que ens trobem en un dels anys més complicats per al sector i per la pròpia fira”. Luis Berbel, president de FiraTaxi i impulsor, des de l’STAC, de la fira des dels seus inicis ha declarat que la fira és un referent econòmic i social del sector del taxi i que s’ha de mantenir, precisament, com un punt de trobada dels professionals del taxi.

En aquesta edició, la cinquena, hi està prevista l’assistència d’una delegació cubana, que ha estat convidada per l’STAC, per a conèixer d’aprop el sector del taxi de Barcelona. El taxi cubà va iniciar un procés de canvi estructural i per això coneixeran la realitat del sector del taxi de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana. Aquesta delegació estarà encapçalada per Débora Canela Piña, especialista del Ministeri de Transports de Cuba i Jorge Luos Díaz Hernández, el director adjunt del Grup Empresarial Cubataxi.

Durant aquesta jornades hi haurà diferents espais, una de les novetats seran les conferències i debats per tractar temes del taxi, com són la Regulació Horària, malalties professionals, etc.Com a toc final a la Fira del Taxi serà sortejat entre els taxistes assistents un creuer pel Mediterràni. A més, al mateix espai firal hi haurà una zona de joc infantil per als taxistes que hi assisteixin amb les seves families. D’altra banda, l’estacionament serà gratuït i estarà situat al seu lloc habitual de la Plaça de l’Univers.