Afectacions al trànsit BCN de llarga durada: Inici d'obres a Glòries i al Paral·lel

BARCELONA. AJ. de BCN.- A partir de demà, dissabte 16 de novembre, s’inicien dues importants obres que afectaran al trànsit durant almenys 10 mesos i que són les següents:

Enderroc anella Glòries

Duració total: 10 mesos

Fase O (16/11/13 a 1/03/14): treballs a la mitjana central de la Gran Via a l’alçada de Llacuna i al lateral muntanya per ampliar la plataforma viària i fer possibles els desviaments necessaris per a les fases posteriors d’obra d’enderroc de l’anella. Es manté la configuració de carrils actuals d’entrada i sortida al tronc central de la Gran Via (3+3)  excepte durant els primers 15 dies, en què durant les hores vall es restringirà la circulació a 2+2 per derruir el muret de separació dels dos sentits. En aquesta fase 0 també s’executaran treballs de condicionament dels entorns de la plaça, en les seves connexions amb l’av. Diagonal, la Gran Via i l’av. Meridiana, que comportaran  algunes restriccions de circulació en aquestes vies, així com l’obertura de la connexió viària entre els carrers de Badajoz i Independència.

En paral·lel a aquesta obra, s’estan executant ja dues obres complementàries destacades que són el pas de Castillejos per Diagonal i la connexió d’Ali-Bei amb Marina, que finalitzaran simultàniament amb la fase O de Glòries.

Col·lector Paral·lel

Duració total: 8 mesos

Fase 1 (16/11/13 a 17/3/14): Ocupació i tall de la calçada de l’avinguda del Paral·lel en sentit plaça Espanya, entre la Ronda de Sant Pau i el carrer de Calàbria (excepte bus), desviant el trànsit per la ronda de Sant Pau i el carrer Marqués de Campo Sagrado.