Tot a punt pel major esdeveniment mundial de la telefonia mòbil

* Barcelona espera que 70.000 persones visitin el Mobile World Congress durant els propers quatre dies amb un impacte econòmic estimat de 300 milions per a la ciutat
BARCELONA.- “Hi havia molta feina a fer per moure el Congrés fins aquí, però tothom ha fet una molt bona feina”, ha explicat el màxim responsable del MWC, John Hoffman, que aquest diumenge ha tingut paraules d’agraïment cap a les autoritats locals, tant de Barcelona com de l’Hospitalet de Llobregat. De fet, Hoffman ha participat en un acte amb l’alcaldessa hospitalenca, Núria Marin, a les mateixes portes del recinte firal.
Una rèplica de les dues torres venecianes que hi ha a la plaça d’Espanya de Barcelona s’ha instal·lat a la porta principal de la Fira de la Gran Via com a forma d’homenatjar l’anterior seu del MWC. Hoffman ha confirmat, a més, que de cara a l’edició del 2014 preveuen utilitzar també el recinte de Montjuic per fer alguna activitat relacionada amb el Congrés. L’alcaldessa de l’Hospitalet s’ha mostrat convençuda que el MWC viurà grans moments a la Gran Via i ha explicat que el canvi d’ubicació també es pot considerar un “agermanament” entre les ciutats de Barcelona i de l’Hospitalet. “Hem canviat les dues torres venecianes del 1929 per dues torres del segle XXI, la de l’Hesperia Tower i la de l’Hotel Torre Fira”, ha explicat.
La rèplica de les torres venecianes s’ha mostrat al públic aquest diumenge, un dia abans de la inauguració oficial del Congrés. Durant l’acte, Hoffman s’ha mostrat confiat en què la del 2013 serà l’edició de més èxit del MWC que s’haurà fet fins el moment. “Estem atraient nous sectors, com la indústria de la medicina, la del transport i la de l’esport. La connectivitat global està en continua expansió”, ha assegurat. Hoffman confia que l’èxit continuarà els propers anys i aportarà una gran quantitat de negoci a Catalunya. Barcelona seguirà acollint el Congrés i ostentant la capitalitat mundial del mòbil fins el 2018.
La majoria dels participants i visitants del MWC ja s’han acreditat durant el cap de setmana per evitar les cues del dia de la inauguració. Gairebé un terç de les persones han recollit la seva acreditació a l’aeroport del Prat, tot i que molts s’han acostat fins a la Fira per començar a familiaritzar-se amb els espais que, a partir d’aquest dilluns, estaran plens d’expositors.
Els 70.000 visitants que acudiran al MWX procedeixen de 220 països diferents i faran pujar l’ocupació hotelera de Barcelona i rodalies fins gairebé el 100%. Un total de 1.500 companyies ja s’han instal·lat en els 94.000 metres quadrats del recinte Gran Via de Fira de Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat. Els taxistes són un altre sector d’enhorabona, ja que preveuen que com a conseqüència del MWC s’apujarà entre un 30 i un 40% de la demanda.
Per vetllar per la seguretat durant els quatre dies del Congrés, es desplegaran un total de 1.600 efectius policials entre Mossos d’Esquadra i policies. També s’ha contractat un miler de vigilants de seguretat privada.