Els taxistes preveuen que el Mobile World Congress farà augmentar la demanda entre un 30% i un 40%

El sector celebra que l’esdeveniment es traslladi enguany al recinte firal de Gran Via per els accessos i la major capacitat de la parada de taxis
BARCELONA. ACN.- A les rodalies del recinte firal de Gran Via, a la plaça Europa de l’Hospitalet de Llobregat si hi ha, però, parada dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Tanmateix, el portaveu del sindicat assenyala que no els preocupa aquesta competència ni tampoc el paquet de serveis extraordinaris de tranport que s’ofereix amb motiu del Mobile World Congress. “Si hi no hi hagués cap altra alternativa, la demanda ens pujaria fins a un 50% o 60%”, afirma Sánchez. “Però no es pot esperar aquestes circumstàncies, és com plantejar-se que Barcelona es quedi sense servei de transport públic i només quedessin taxis2, ha matisat.
“L’usuari que ve a aquesta fira és principalment de taxi”, constata el representant de l’STAC. “Tot i així, també hi ha un volum de clients que cada any opta per aquest servei paral·lel de transport alternatiu”, afirma. Sigui com sigui, el sector valora que “sense ser la panacea” ni que la situació s’assembli a la pel·lícula de Berlanga ‘Bienvenido Mr.Marshall’, diu Sánchez, s’espera amb ganes l’arribada d’aquest dilluns, dia en què comença el certamen.

Futbol i hores punta

Des de l’STAC es preveu que el dia fort serà dimarts, amb el congrés de telefonia funcionant a tot gas i amb la celebració, al vespre, del partit de tornada de la Copa del Rei en què s’enfronten el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid. “Pot ser un dia fort, especialment a les hores punta, a l’hora que obri les portes i també quan tanquin, que coincidiran amb el partit”, conclou Sánchez.