Signatura del conveni Sit10-IMET a la seu de Barcelona Activa

BARCELONA. SIT10.es.- Noves tecnologies per a facilitar la feina als taxistes i millorar el servei als usuaris, disminuint, alhora,els nivells de contaminació. / Nou sistema d’informació d’utilitat per al sector del Taxi. / SiT10 SL signa un acord amb l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) per facilitar a tots els taxistes que ho desitgin, l’accés gratuït durant el primer mes, d’un nou servei d’informació on‐line, via Smartphone, de tots els esdeveniments que se celebren a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ique necessiten disposar de taxis. Per la seva part, l’IMET es compromet a donar difusió d’aquest conveni a tots els taxistes.

SiT10 SL (www.sit10.net) és una empresa jove, situada a Barcelona Activa, fruit de dos emprenedors (untaxista i un informàtic) que fa una mica més d’un any comercialitzen un sistema d’informació per altaxista, a través del seu Smartphone, informant en tot moment del que passa al seu voltant dins del’Àrea Metropolitana de Barcelona, i que pot ser del seu interès per aconseguir passatge. En concretl’aplicació informa de manera detallada de les hores de finalització d’esdeveniments i espectacles, estatdel trànsit, carrers tallats, manifestacions. Tot això repercuteix en un servei més eficient per al taxista iper a l’usuari, una reducció dràstica del problema de manca de taxis a les sortides dels esdeveniments iuna clara disminució dels nivells de CO2 emès pels taxis sense destí.
En l’actualitat, aquest servei ja el porten instal∙lat uns 100 vehicles, havent representat per els seusconductors un increment de l’activitat, ja que els permet anar cap els llocs on se’ls necessita, avançantseen molts casos a la demanda.

Aquest mateix servei disposa d’un canal de comunicació directe entre els organitzadors d’esdeveniments i els taxistes, el que permet acostar la necessitat del servei de taxis en un lloc i moment concret, a la flota de taxis de la ciutat. Es pot utilitzar aquest mateix canal perquè diferents entitats públiques, com l’Aeroport, el Port, trens, puguin donar avís d’incidències i/o necessitats de serveis en hores no laborables. Sent aquesta una solució a un problema reivindicat des de sempre pel sector del taxi.
L’Institut Metropolità del Taxi, després d’analitzar aquesta funcionalitat, ha considerat que l’accés aaquesta informació cal per a benefici del ciutadà i del taxista. És per això que ha signat un acord ambSiT10 per instal∙lar aquest servei, gratuïtament durant el primer mes, a tots els taxistes que ho sol∙licitin.Avui s’ha donat a conèixer aquest conveni en roda de premsa que ha tingut lloc a l’Auditori de BarcelonaActiva i on han intervingut representants de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona; el Gerent de l’Institut Metropolità del Taxi, Eduard Ràmia; el Director d’Intervenció,Innovació i Qualitat Mediambiental, Enric Aulí; i el Director Mobile, e‐government & Data, Sergi Jerez.Per part de l’empresa SiT10 SL, els socis fundadors Josep Holgado i Jordi Domènech.

Barcelona, 15 octubre 2013