Reunió amb el grup municipal de ERC de Barcelona

STAC.- Continuant amb la ronda de reunions i trobades amb polítics per part del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) aquest cop a estat el grup municipal de Barcelona d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Els companys Lluís Berbel i Antoni Servos vàrem mantenir una reunió amb el regidor de l’ajuntament Marc Zañartu i l’assessor municipal Eduard Cuscó.

Durant la reunió es varen tractar diferents temes que afecten directament al sector de taxi, els més destacables serien els següents:

Electrificació del sector, en aquest sentit es va posar sobre la taula per part dels representants del Sindicat diverses inquietuds, per una part, difícilment podrem arribar una electrificació sense una aposta clara per part de l’administració en el sentit de llocs de càrrega a diferents punts d’interès per al col·lectiu, parades importants, etc. Un altre tema important si de debò l’administració aposta per al canvi de vehicles en aquesta línia és la de les ajudes directes, a ningú se li escapa que el cost del vehicle elèctric actualment és molt superior al dels combustibles tradicionals, i en els moments actuals difícilment podem demanar al taxista que se’n faci càrrec al 100%.

Un altre dels temes tractats va ser l’aplicació per demanar taxis que vol posar en funcionament l’àrea metropolitana de Barcelona, des del nostre punt de vista aquest és un tema que de vegades es planteja malament, és a dir, l’aplicació a part de beneficiar al col·lectiu de taxis de l’AMB, qui de veritat beneficiarà serà als usuaris, ja que es tracta d’una forma de demanda de servei paral·lela a la ma aixecada al carrer, allà on no solen haver-hi vehicles el ciutadà el tindrà disponible de la mateixa forma que un usuari el podria tenir en ple centre de Barcelona. També entenem que perquè aquesta aplicació sigui un èxit, ha de ser obligatòria per a tots els companys i companyes, i així o hem transmès.

Un altre cop no vàrem perdre l’oportunitat de denunciar la situació que pateix el col·lectiu en relació amb el tema de les assegurances, creiem del tot inassumible els preus que s’estan cobrant i a més pensem que és del tot una visió equivocada de la sinistralitat del taxi.