Nova parada de taxis i més pàrquings per als usuaris de l'hospital a la Seu

* El ple aprova el pla de mobilitat que preveu habilitar dotze passos de vianants més
LA SEU D’URGELL. SEGRE. C.SANS.- L’ajuntament de la Seu va aprovar aquest dilluns el pla de mobilitat urbana sostenible de la ciutat. Ho va fer amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU), d’ERC, d’ICV i PP i també del PSC-Progrés, a l’oposició. Entre les mesures que preveu hi ha la de crear una segona zona de parada de taxis i canviar d’ubicació l’única actual. Ho va explicar ahir l’arquitecte i coordinador del pla, Joan Guerrera, que va indicar que la parada actual es traslladarà d’un extrem a l’altre del passeig Joan Brudieu, just davant de l’hospital, i es veurà reduïda per crear una nova zona, que seria la principal, que se situaria a l’estació d’autobusos.
Al costat de la parada de taxis davant del centre hospitalari, es preveu la creació d’un conjunt d’estacionaments fora de la zona blava per aparcar-hi com a màxim trenta minuts destinats als usuaris de l’hospital.
El pla, ratificat provisionalment, planteja l’ampliació d’algunes voreres amb l’objectiu, segons va indicar el tinent d’alcalde, Jesús Fierro, de millorar la mobilitat dels vianants. En aquest sentit, un dels més afectats serà el carrer Mare Janer.
A Castellciutat es preveu eliminar la majoria de voreres del nucli que actualment són de dimensions molt reduïdes i transformar els carrers en “plataformes úniques”, és a dir, deixar al mateix nivell les voreres i la calçada.

Més passos de vianants

A la Seu es construiran més d’una dotzena de passos de vianants i s’acabaran d’eliminar les barreres arquitectòniques dels que ja hi ha. Altres de les mesures ja anunciades són el canvi de sentit d’alguns carrers i avingudes de la població, la creació de tres tipus de tarifa de zona blava en funció de les zones comercials, la construcció d’una rotonda a l’entrada de la Seu per l’avinguda Saloria, noves zones d’estacionament, la creació de zones de trànsit lent i l’ampliació del carril bici amb l’objectiu de potenciar la utilització d’aquest tipus de transport sostenible.