MOBILITAT | Propostes de millora de les noves parades al passeig de la Zona Franca

BARCELONA. AMB/STAC.- L’Ajuntament de Barcelona ha senyalitzat sis parades de taxi situades al llarg del passeig de la Zona Franca per tal d’apropar el servei als veins i veïnes de la zona, així com a les diverses empreses i institucions amb oficines al voltant del passeig.

Respecte a aquestes noves parades els equips de mobilitat de les associacions que formem la Taula Técnica, STAC, ÉLITE i ATC, hem fet arribar a l’IMET les següents propostes de modificacions i millora.

Passeig de la Zona Franca, 242 (carrer de la Mineria) – 2 vehicles
  • PROPOSTA: S’ha senyalitzat la parada, però la zona està en obres i seria millor ubicació el més a prop possible del pas de vianants del carrer Mineria.
Passeig de la Zona Franca, 183 (carrer de la Foneria) – 2 vehicles
  • PROPOSTA: Hi ha una plaça d’aparcament que no té sentit entre la parada de taxis i el pas de vianants. Proposem eliminar-la i/o moure la parada fins al pas de vianants.
Passeig de la. Zona Franca, 157-159 (carrer d’Alts Forns) – 2 vehicles
  • PROPOSTA: Entre C/Foneria i C/Alts Forns, aquesta ubicació dubten que sigui profitosa. Proposem dos ubicacions millors al llarg del passeig. Son les següents:
  • Nova parada en calçada descendent entre Crta. del Prat i C/Foneria, a la cantonada del Carrer de l’Amnistia Internacional. És l’accés a l’ambulatori de la zona, pot ser un punt de demanda de taxi, a l’aparcament de motos es pot situar una petita parada de taxis.
  • Nova parada al Psg. Zona Franca cantonada C/Foneria, sentit ascendent. Antigament hi havia una parada que funcionava bé, és podria senyalitzar una parada per 2 taxis, actualment es aparcament.
Passeig de la Zona Franca, 119 aprox. (carrer del Foc) – 4 vehicles
  • PROPOSTA: Nova parada entre C/Alts Forns i C/Foc (sentit descendent), pesem que és millor ubicació abans del pas de vianants del C/Foc, zona d’aparcament de motos.
Passeig de la. Zona Franca, 119 aprox. (carrer del Foc) – 4 vehicles
  • PROPOSTA: Nova parada abans del C/Foc (sentit ascendent), el mateix cas d’aparcament sense sentit entre la parada de taxis i el pas de vianants. Proposem moure la parada fins el pas de vianants.
Passeig de la Zona Franca, 53 aprox. (carrer de Cisell) – 4 vehicles
  • PROPOSTA: Nova parada abans del C/Cisell (descendent), no té sentit que entre la parada de taxis i el pas de vianants hi hagi una plaça d’estacionament. Proposem moure la parada fins el pas de vianants.

Des de l’equip de mobilitat de l’STAC lamentem profundament com, una vegada més, l’equip de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona no consulta a les associacions de manera prèvia a les diferents actuacions, i ho fa a fets consumats. De fer-ho de manera prèvia aquestes noves parades ja senyalitzades serien molt més eficaces pels professionals taxistes i els usuaris i evitariem una segona actuació. Esperem que tinguin en consideració les nostres propostes de millora d’aquestes i d’ara en endavant comptin amb el sector abans de procedir.