L'STAC fa una crida a tots els taxistes a secundar la vaga general del 14N

· La jornada de vaga finalitzarà amb una manifestació a les 18.00h de la tarda i s’iniciarà a la Plaça de Catalunya, de Barcelona.

LES ORGANITZACIONS D’AUTÒNOMS, AUTÒNOMES I PROFESSIONALS DE CATALUNYA, DAVANT LA VAGA GENERAL DEL 14 DE NOVEMBRE

Les organitzacions sotasignades manifestem:

  • – La nostra denúncia de les mesures d’ajust i retallada promogudes pels governs de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya, que l’únic que han aconseguit fins aquests moments és que a Catalunya tinguem 900.000 persones sense feina, 100.000 llars sense cap ingrés i un 30% de la població catalana en risc de pobresa o exclusió social i que, mentre que es dóna diners, que incrementen el deute públic, al sistema financer, sense que paguin els responsables de la situació de fallida d’aquest, milers de persones estan perdent el seu habitatge

– El nostre rebuig a unes politiques que castiguen l’economia productiva, el treball autònom i el consum, amb mesures com l’increment de l’IVA o de les retencions dels ingressos per treball, mentre s’amnistia els defraudadors. Unes polítiques que han provocat la disminució, des del desembre del 2007 al setembre del 2012, de gairebé 60.000 autònoms cotitzants a la Seguretat Social a Catalunya (el 16% del total).
– La nostra defensa del model de l’estat del benestar i el nostre rebuig a qualsevol tipus de retallada en serveis i prestacions socials, com les que s’estan patint en educació, sanitat, investigació, etc.
– La nostra posició en favor del manteniment del poder adquisitiu de les pensions, de defensa del sistema públic de seguretat social i en contra de qualsevol pèrdua de drets dels actuals i futurs pensionistes.
– L’exigència de seguir desenvolupant l’Estatut del Treball Autònom perquè aquest comporti una millora de les condicions de treball i de vida dels autònoms, i en particular que es modifiqui urgentment aquesta Llei per garantir i tutelar l’exercici dels drets dels autònoms econòmicament dependents, davant les empreses i administracions que els contracten i que no volen reconèixer la seva condició o que es garanteixi una veritable Prestació per Cessament d’Activitat, digna i a la qual no sigui gairebé impossible d’accedir.
– La nostra demanda de polítiques actives de suport i plans de reconversió per a sectors durament castigats per la crisi com, entre d’altres, el transport, la construcció, el comerç familiar o l’agricultura i ramaderia.
– La nostra exigència que els governs central i autonòmic garanteixin l’accés al crèdit dels autònoms, empreses i famílies, com a element bàsic per contribuir a la creació de treball i de riquesa.

Per totes aquestes raons, les organitzacions signants, en el nostre exercici de la defensa i tutela col·lectiva dels interessos professionals dels treballadors autònoms, reconeguda a la Llei de l’Estatut del Treball Autònom, donem suport a la convocatòria de vaga general del 14-N, per part de Comissions Obreres i la Unió General de Treballadors, que fan seves aquestes reivindicacions i fem una crida als treballadors i treballadores autònoms a seguir activament aquesta jornada de paralització de l’activitat econòmica del país, com a mesura de pressió contra les polítiques que retallen drets, serveis i prestacions socials i en defensa de les nostres reivindicacions com a treballadors i treballadores autònoms.

Barcelona, 9 de novembre del 2012

Associació de Transportistes Agrupats Condal (ASTAC CONDAL)
Coalició d’Entitats Professionals de Teràpies Naturals – Federació Catalana
Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT)
Coordinadora d’Organitzacions de Transportistes de Catalunya (COT)
Federació Sindical de Treballadors Autònoms Dependents (FS TRADE-CCOO)
Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC)
Taula d’Autònoms de Catalunya (TAC)
Unió de Pagesos de Catalunya