L’STAC es reuneix amb el diputat del PSC al Parlament, Jordi Terrades

Lluís Berbel i Antoni Servós en un moment de la reunió amb el diputat del PSC, Jordi Terrades

STAC.- El passat dijous, els companys Lluís Berbel i Antoni Servos, varen mantenir una trobada amb el diputat Jordi Terrades del PSC, dins de la ronda de reunions que el Sindicat manté amb els grups parlamentaris per tal de transmetre les nostres inquietuds i demandes.

Una de les qüestions importants, va ser el posicionament del seu grup parlamentari davant la finalització del Decret Ábalos. El diputat ens va transmetre que ells estan per una regulació que deixi la situació el més semblant possible a l’escenari d’abans de la Llei Ómnibus, per la seva part veu indispensable una regulació que deixi clara la forma de treball de les VTC.

Davant la situació creada en relació amb la periodicitat en què els vehicles de lloguer amb conductor han de passar la inspecció tècnica de vehicles, el diputat s’ha compromès a realitzar una pregunta al Govern en seu parlamentària per veure de quina manera s’articularà aquesta tasca.

Respecte a la modernització del sector i la seva transició verda, el diputat creu del tot necessari una línia d’ajuts per tal que el cost en la reconversió dels vehicles actuals en vehicles menys contaminants no suposi una càrrega per al col·lectiu.

Hem tornat a posar sobre la taula la necessitat que el taxi faci transport sanitari no urgent, posant com a exemple la sentència d’Extremadura que dona la raó a la comunitat autònoma, després d’un recurs fet per una empresa d’ambulàncies. Ens ha dit que aquest tema el traslladaran a la companya del partit que s’ocupa d’aquesta àrea i que es revisaran la sentència per tal d’adaptar, en la mesura del possible, la realitat extremenya a Catalunya.

Des del Sindicat del Taxi de Catalunya continuarem parlant amb tots els grups parlamentaris i incidirem en les nostres demandes, per tal d’aconseguir la dignificació del nostre sector.