Lleida reclama rebaixes a l'autopista mentre durin les restriccions al Bruc

 • La Cambra, els transportistes i la Paeria demanaran a Foment bonificacions als peatges
 • L’autovia A-2 registra 35.000 vehicles diaris cap a Barcelona
 • “La demanda és molt lògica perquè les obres limiten molt a utilitzar l’única via gratuïta per carretera”, Marta Camps, Alcaldessa accidental de Lleida
 • “Demanarem aquest descompte, sobretot per a autocars, camions i taxistes, els més afectats”, Joan Simó, President de la Cambra de Lleida
 • LLEIDA.- Institucions i empresaris de Lleida reclamaran al Ministeri de Foment que rebaixi els peatges de l’autopista AP-2 entre Lleida i Barcelona mentre durin les obres de millora dels túnels del Bruc. Amb la mesura es pretén alleugerir el trànsit en aquest tram col·lapsat per les obres i que dimecres, el primer dia de restriccions, ja va registrar retencions de diversos quilòmetres.
  La iniciativa sorgeix de la Cambra de Comerç de Lleida i immediatament va aconseguir el suport de l’Associació Empresarial de Transportistes de la demarcació, així com de l’Ajuntament de Lleida.
  El president de la Cambra, Joan Simó, sol·licitarà per carta al Ministeri de Foment una reducció de les tarifes de l’autopista AP-2 entre les dues capitals o altres bonificacions que permetin, sobretot als professionals del transport de mercaderies i passatgers, utilitzar l’autopista per mantenir els horaris de treball, evitar les retencions i alleugerir de trànsit pesat l’autovia mentre durin les obres.
  El president de l’Associació de Transportistes, Josep Maria Pena, va concretar que el més adient seria la gratuïtat als peatges entre Lleida i Barcelona en hores punta i per als transportistes professionals i les empreses del sector. La mesura, a més, seria de caràcter provisional fins a l’octubre, data prevista de finalització de les obres de reforç de les estructures dels túnels del Bruc.

  L’alcaldessa accidental de Lleida, Marta Camps, va donar suport a les reivindicacions empresarials i va qualificar de “molt lògica” la demanda. Va afegir que “aquestes obres limiten molt les empreses en la principal via gratuïta de comunicació per carretera entre Lleida i Barcelona”. Camps va incidir en les rebaixes de peatges i també en l’alt volum de trànsit procedent de les comarques de Lleida que usen l’autovia A-2.
  Per aquesta carretera circulen uns 35.000 vehicles diaris entre Lleida i Barcelona. Les obres comporten un increment de costos per als transportistes, ja que per l’autopista han de pagar peatge i per l’autovia perden temps per les retencions, un temps que els fa endarrerir la feina i, en alguns casos, els obliga a aturar-se per evitar sobrepassar el temps de conducció.
  Les obres als dos túnels del Bruc les executa el Ministeri de Foment per solucionar de manera definitiva els despreniments que s’han registrat a l’interior d’aquests passos subterranis i que durant el darrer any van obligar a tancar les galeries fins a tres vegades.
  Les obres tenen una durada d’uns tres mesos, fins al 10 d’octubre, segons Foment, i suposen tancar el túnel en sentit Lleida i utilitzar el que va a Barcelona amb un carril per sentit.