L’IMET aprova el nou procediment per donar de baixa un taxi segons si hi ha o no destrucció del vehicle

BARCELONA.- El Consell d’Administració de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) ha aprovat el nou procediment administratiu per a la baixa de vehicles d’autotaxi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquest procediment contempla que per donar de baixa un vehicle sense destrucció, a més d’estar desproveït dels elements identificatius (calques, taxímetre, mòdul, impressora, equip de seguretat del 112, placa SP, adhesiu de tarifes, publicitat, etc.) i de presentar a la ITV la llicència en format carnet, aquest també ha d’estar pintat de negre en la seva totalitat.

En el cas de la baixa definitiva amb destrucció del vehicle, s’ha de presentar a la ITV la llicència en format carnet, el certificat del taller del taxímetre conforme s’han retirat els equips identificatius del taxi anteriorment esmentats, fotografies del vehicle on es vegi la matrícula i que s’han retirat aquests elements, i un certificat de destrucció del vehicle per part d’un Centre Autoritzat de Tractament de Vehicles (CATV).

Podeu consultar la informació detallada a l’anunci d’aprovació del procediment de baixa de vehicles d’autotaxi publicat al BOPB en aquest enllaç

Desde la Unió InterComarcal de Barcelona de l’STAC ens volem felicitar per l’aprovació definitiva d’aquest nou procediment, que des de la nostra organització hem demanat en reiterades ocasions, ja que els vehicles ex taxi pintats de groc i negre en moltes ocasions s’utilitzen per a exercir de taxi pirata o donen una imatge pèssima del servei.

Felicitar-nos també perqué l’IMET hagi accedit a modificar la proposta inicial i finalment accepti que els vehicles que són desballestats no se’ls exigeixi estar pintats de negre completament, tal com vam demanar en reunió de Taula Técnica, el passat 14.02.2022

Recordar als companys que la pintura negra no ha de ser necessàriament de planxista, que genera un sobrecost, pot ser simplement d’esprai.

Per altre banda, ja tenim resposta de l’IMET a la petició formulada per la Unió InterComarcal de Barcelona el passat 09 de setembre de 2021 referent a la possibilitat de poder tintar les llunes dels vehicles que quedin sobre les bateries en el cas de vehicles híbrids o elèctrics i molt concretament en el cas del Ford Mondeo, a lo que l’Institut s’ha negat a autoritzar-ho. Resposta de l’IMET: