Barcelona aprofita l'estiu per accelerar grans obres

imageBARCELONA.– Aquest estiu Barcelona durà a terme un total de 25 actuacions a la ciutat que se sumaran a les 130 que ja s’estan duent a terme. És habitual accelerar les obres per aquestes dates aprofitant l’arribada de les vacances escolars i el descens de la mobilitat.
“Aprofitarem per pitjar l’accelerador a obres que tenen un gran impacte pels ciutadans de Barcelona”, ha assegurat el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, qui ha demanat disculpes per les molèsties que puguin ocasionar i també ha donat les gràcies als ciutadans perquè “entenen que són una inversió de futur i que repercutiran en la qualitat de vida dels barcelonins”.

Encarrilar grans obres de ciutat

I és que les actuacions, algunes d’elles complexes i que tindran afectació pel trànsit, se centraran a vies bàsiques de la ciutat. És el cas de la plaça de les Glòries que a finals de setembre ja s’haurà enderrocat l’anella del costat muntanya i tota la circulació anirà per la calçada central.
També l’ avinguda Diagonal continuarà amb més força les obres fet que provocarà que des dels dies 14 de juliol i 24 d’agost la via quedarà configurada en el tronc central amb dos carrils de circulació per sentit reduint-se puntualment a un carril en caps de setmana.
Una obra que està previst que estigui pràcticament acabada a principis de setembre és la del passeig de Sant Joan que encara el tram final. Pel que fa a l’ avinguda del Paral·lel s’avançaran les obres que permetran guanyar espai als vianants, reubicar el carril bici i convertir en placetes les illes del costat de l’Eixample.
El carrer de Balmes també és una de les vies més afectades per les obres. Està previst que després de l’estiu ja s’hagi acabat la urbanització del tram entre plaça Molina i Travessera de Gràcia però la del tram de Travessera a l’avinguda Diagonal es farà principalment durant els mesos d’estiu. Aquesta cruïlla serà una de les més complicades ja que s’ajuntaran durant uns dies d’agost dues grans obres de ciutat.
“Aquesta obra ( Balmes) té com a objectiu d’estiu fer l’ocupació del tram central per fer la base del carrer per deixar als laterals entre dos i tres carrils per una banda i per l’altra de l’obra perquè després de l’estiu el trànsit estigui concentrat a una o l’altra banda del carrer”, explica Manuel Valdés, gerent adjunt d’Infraestructures i Coordinació Urbana.

Altres actuacions

Durant l’estiu també s’aprofitarà per a fer millores en les infraestructures ferroviàries, viàries i de serveis. Pel que fa a pavimentacions se’n faran 19 de les quals en destaquen les de les Rondes i les de la plaça Espanya i Bonanova. Els talls puntuals de trànsit s’anunciaran de manera detallada quan s’apropin les dates per tal de facilitar la circulació per aquestes zones.
A les actuacions d’estiu se li afegiran 17 actuacions més del Pla de Millora Integral que s’allargaran fins la tardor. En destaquen la reurbanització del carrer d’Urgell entre l’avinguda Roma i la Gran Via de les Corts Catalanes o dels carrers d’Andrea Dòria o La Maquinista, a la Barceloneta.
Amb totes aquestes actuacions es podrà començar un nou curs amb una nova fase d’obres de menys impacte ciutadà.