Les Campanades de Cap d'Any se celebraran, per primera vegada, a l'Avinguda Maria Crisitina


Afectacions de trànsit
BARCELONA.- Barcelona estrena una important novetat enguany. Per primera vegada se celebrarà una Festa de Cap d´Any que tindrà lloc a l´avinguda Maria Cristina. A partir de les 23 h del dia 31 de desembre tres grans pantalles instal.lades en aquest indret connectaran amb TV3. Les tradicionals 12 campanades seran seqüenciades amb focs d´artifici.Una figura humana de ferro de 15 metres d’alçada, l’Ésser del Mil•lenni, serà l’encarregat d’acomiadar el 2013 i donar la benvinguda a l’Any Nou. Ho farà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, davant la Font Màgica de Montjuïc, en l’esdeveniment que prepara Barcelona per celebrar el canvi d’any.
Aquesta celebració, promoguda per Turisme de Barcelona, vol ser un espectacle per a tota la família. Porta el segell de la Fura dels Baus i combinarà l’aigua, la pirotècnia i la música.
Per començar, els Castellers de Sants faran una actuació en què jugaran amb l’espectacle d’aigua de les fonts de Montjuïc. Com ha explicat Carles Padrissa, director artístic de la Fura dels Baus, després serà el moment en què l’Ésser del Mil•lenni, “que representa l’esperit d’aquesta ciutat”, prengui vida. I és que un centenar d’actors l’ompliran per esperar l’arribada del 2014.
Les campanades, que en el quarts retran homenatge a Parsifal, de Wagner, aniran acompanyades de volcans de foc i d’una gran explosió darrere de la Font Màgica. Tot seguit, l’acte culminarà amb un espectacle de pirotècnia combinada amb les fonts.
La finalització de la festa està prevista a les 00.30 h.