La davallada del nombre de vols es comença a notar a la terminal de Girona

GIRONA.- El nombre de passatgers a l’aeroport de Girona continua baixant. El juliol passat es va reduir un 41% respecte al juliol del 2010. I si no hi ha acord entre la Generalitat i Ryanair, s’espera que el nombre d’usuaris continuï baixant.
La davallada ja es comença a notar a la mateixa terminal. El quiosc que s’havia instal·lat a la planta baixa fa tres setmanes que ha tancat. L’empresa de lloguer de cotxes Avis va abandonar la terminal fa un mes aproximadament i ha llogat un mòdul al costat del Vilobí Park, “i gràcies a això no han hagut de retallar la plantilla”, afirmen fonts del sindicat UGT. I altres companyies de lloguer “han recol·locat treballadors a altres poblacions gironines perquè aquí no hi ha prou feina”.
També se n’estan ressentint els restaurants i bars que hi ha a la terminal; hi ha taulells de facturació que estan permanentment tancats, hi ha menys serveis de taxis i els aparcaments que es van construir aquests darrers anys estan buits. I la preocupació ara dels sindicats és que amb la davallada del nombre de vols Aena decideixi tancar a les nits l’aeroport i estipular un horari restringit. “És un peix que es mossega la cua: menys passatgers, menys contractes i més hores tancat”, van dir.