Joan Terrades, president de l’Associació de taxistes de Lloret de Mar: un exemple de la feina ben feta

JOAN TERRADES VILABELLA, president de l’Associació de taxistes de Lloret de Mar.
En Joan té cinquanta-vuit anys i en fa 38 que es dedica a l’activitat del Taxi, és la tercera generació que treballa amb la llicència 31 d’aquesta localitat.

 

Un exemple de la feina ben feta i de cap on pot anar el nostre sector en aquests temps convulsos

La nostra és una zona turística i són aquests els nostres més importants clients, sobretot el turisme estranger donat que el nacional no fa tant ús del nostre servei, durant la pandèmia això hi ha quedat per desgràcia del tot pales. Els caps de setmana sí que treballem més amb l’usuari autòcton.

En situació normal la nostra feina comença als voltants de la setmana santa i fins a finals d’octubre, durant aquest període de temps fem un reforç de l’oferta posant dos conductors per llicència.

La resta un cotxe un conductor, i ens regulem els caps de setmana per tenir un cap de setmana de cada dos, a part del dia festiu d’entre setmana, d’aquesta forma hem aconseguit compensar la dedicació forta de l’estiu amb una conciliació familiar durant els mesos d’hivern.

Durant la pandèmia ens vàrem regular per grups de treball que varen arribar a portar-nos quatre dies a casa i dos treballant, després dos a casa i dos treballant, i això sempre d’una forma consensuada per part de tots els companys i companyes.

Ara sembla que la feina es va recuperant una mica, aquesta temporada juny, juliol i agost ha anat bastant millor, l’obertura de fronteres va ser un fet important i benvingut, tant per nosaltres com per la resta d’activitats lligades al turisme.

Hem arrencat una sèrie de propostes amb l’ajuntament de Lloret en relació amb la seguretat del col•lectiu, que és un tema que ens comença a preocupar. Volem posar un sistema d’alarma a tots els vehicles connectat amb la policia de Lloret, càmeres de videovigilància a les parades de taxi i hem aconseguit que a la parada hi hagi vigilància física en el torn de nit. Tenim dues llicències pròpies i junt amb la publicitat aconseguim que els costos d’explotació dels companys surti a cost zero, taxímetres, tauletes, aplicacions lluminosos, etc., això o hem aconseguit amb l’empresa de la qual en soc gerent Radiotaxi Lloret des de fa vint anys.

També fem molts desplaçaments als aeroports tant a Girona com a Barcelona, i fem molt servei en el sector de l’oci nocturn que ara encara està amb les restriccions força fluix, a part fem assistències en carretera mútues i tota mena de clients abonats.