Història d'un jugador que mentre va ser taxista va poder seguir en actiu

Nefta González. Foto: G. MASSANA
Nefta González. Foto: G. MASSANA
* Nefta, de l’Europa, penja les botes i agafa el volant d’un autobús
* L’extrem es veu obligat a deixar el futbol, perquè la seva nova feina no li permet combinar-ho

BADALONA.ALBERT SOLÉ.EL 9 ESPORTIU BARCELONA.-
«Em sabia greu per l’Europa, perquè no els volia deixar tirats, però m’han entès i m’han ajudat. El millor de la meva carrera ha estat la gent que he conegut. L’Europa és un gran club, m’hi he sentit molt estimat per l’afició i per tothom, i m’hauria agradat retirar-me aquí, però més endavant,» aquestes son algunes paraules de Nefta González, jugador de l’Europa.
Les retirades prematures sempre saben greu, però en aquest cas és més que comprensible. Nefta, amb 28 anys, era un dels jugadors més cobejats de tercera divisió, amb experiència i qualitat, i l’Europa tenia la sort que havia decidit renovar. Aquests dies estava en plena pretemporada i amb el cap posat a fer un bon any i ficar-se per fi en una fase d’ascens, però una oferta de feina l’ha obligat a penjar les botes. «Tal com està la vida no he pogut ni dubtar», explicava ahir el menut extrem, ja exescapulat. Els últims mesos Nefta estava treballant de conductor d’autobús a Badalona (en l’empresa Tugsal del president del Badalona Fermín Casquete) amb un contracte de quatre mesos –abans havia estat set anys fent de taxista a Barcelona–, però que li permetia entrenar-se i jugar amb l’Europa. Ara Tugsal li ha ofert un contracte indefinit, però amb uns altres torns de feina que són impossibles de combinar amb el futbol d’aquest nivell. Així que, amb el cor encongit, dimarts va haver d’anar a parlar amb Pedro Dólera i dir-li que no podrà disposar d’ell. Nefta era una peça clau del segon projecte Dólera, que està fent una pretemporada molt esperançadora. El tècnic ja ha dit que buscaran en el mercat un substitut de Nefta, que no serà fàcil a hores d’ara.

La Penya Morera, la gran afortunada.

L’equip badaloní de segona regional Penya Morera serà el gran beneficiat d’aquesta situació. Nefta té clar que no vol deixar en sec de fer esport i jugar a futbol, per això continuarà en actiu jugant a la Penya Morera –equip que també està vinculat a Casquete– per treure’s el mono lentament.
Nefta està força satisfet de la seva carrera futbolística, amb la qual ha pogut disputar una fase d’ascens a 2a B amb el Vilanova i una altra amb el Santboià. «Al principi sí que pensava a arribar més lluny en el món del futbol, però quan et vas fes gran acceptes que no hi arribaràs i disfrutes del futbol; per a mi el millor de tot ha estat la gent que conegut aquests anys.»

LA FITXA

Neftalí González Torres, «NEFTA»
Lloc i data de naixement: Barcelona, 5 de gener de 1982, 28 anys.
Demarcació: Extrem dret.
Formació: Damm, Barça, Grama i Horta.

TEMPORADA. EQUIP / CATEGORIA
01/02. Horta/1a cat.
02/03. Horta/1a cat.
03/04. Badalona B/1a cat.
04/05. Badalona B/1a cat.
05/06. Vilanova/3a divisió.
06/07. Vilanova/3a divisió.
07/08. Santboià/3a divisió.
08/09. Europa/3a divisió.
09/10. Europa/3a divisió