Els taxistes del Pirineu reclaman al Govern mantenir el transport sanitari | Montardit de Baix

Assemblea Taxi 003

MONTARDIT DE BAIX.- Els taxistes del Pirineu reclaman al nou Govern català mantenir el transport sanitari de Pacients que hagin de fer diàlisi, radioteràpia i quimioteràpia. Aixi ho han posat de manifest aquest dissabte durant l’assamblea de l’Entitat que els hi aglutina, l’Associació Pirineu d’Autotaxi. El president de l’Entitat, Francesc Latorre, ha explicat que la Generalitat ja els ha retallat uns quants serveis, degut a que els pacients han de compartir viatges i en altres casos se’ls ha eliminat el transport.
Lluís Berbel, president de l’STAC, sindicat al qual està adscrita la associació dels taxistes del Pirineu va afirmar que un dels objectius que té plantejada l’organització és estendre el transport sanitari a tot Catalunya: “Així ho hem plantejat als nous responsables de Transports de la Generalitat a més d’altres punts com la modificació de la llei del taxi, etc ….
L’assemblea a la qual van assistir taxistes de totes les poblacions del Pirineu va reelegir com a president a Francesc Latorre i va ser aprovat per unanimitat tant l’informe de gestió com l’econòmic. La nova junta de l’associació està composta a més del president per Robert Bochoca, José Lorenzo Alonso, Ramon Monreal, Xavier Vives i Gemma Cotonat.
Un altre dels punts que van reclamar els taxistes de l’Alt Pirineu i Aran un un canvi legislatiu que els permeti recollir clients “amb contracte de transport previ” a les estacions dels trens d’alta velocitat com la de Lleida-Pirineus, el president de l’agrupació , Francesc Latorre ha lamentat que no puguin operar a les estacions d’AVE quan, per exemple, sí que ho poden fer a l’Aeroport de Lleida-Alguaire. Latorre va explicar a més que les retallades ja els estan afectant en els viatges sanitaris.
Ja fa anys que els taxistes del Pirineu volen operar a l’estació de tren de Lleida-Pirineus. Les institucions de l’Alt Pirineu i Aran donen suport a la petició però, de moment, no poden recollir viatgers del Pirineu que prèviament els contractin per tornar a casa quan arribin del seu viatge amb alta velocitat. “Amb els aeroports i ports no hi ha problema”, va dir Francisco Latorre, que va explicar que a l’aeroport de Lleida-Alguaire els taxistes del Pirineu operen amb normalitat quan tenen un contracte previ amb el viatger.
En l’assemblea d’ahir, els taxistes van mostrar la seva preocupació davant les retallades del Govern. El sector s’ha vist directament afectat pels canvis en el transport sanitari, un dels majoritaris entre els taxistes del Pirineu, sobretot per les proves i les diàlisi en els hospitals.
Segons va assegurar Francisco Latorre, “fins ara cada taxista recollia els pacients del seu municipi, i en canvi ara ha d’incloure al mateix taxi persones d’altres pobles per evitar que hi hagi places buides”.