Els taxistes del Pirineu preocupats per la nova llei del taxi

Mesa que va presidir l’assemblea.

MONTARDIT DE BAIX.- L’Associació Taxistes del Pirineu va realitzar la seva assemblea anual el cap de setmana passat a Montardit de Baix amb l’assistència de representants de totes les zones d’aquest territori que agrupen un total d’uns 150 socis. L’assemblea ha ratificat la junta actual i el president Francisco Javier Latorre. A l’acte va assistir el president de l’STAC, Lluís Berbel, organització a què està adscrita l’associació.

Un dels punts a destacar és el creixement de l’organització que segueix en alça i com a dades importants l’increment de la facturació durant l’any 2023, al voltant d’un 10%. L’associació ha guanyat alguns concursos i n’ha renovat d’altres el manteniment dels trasllats sanitaris, una de les poques zones de Catalunya que mantenen aquest servei.

Francisco Javier Latorre va realitzar l’informe de Presidència on ha destacat tota la tasca feta a tot el territori, l’assistència a les diferents reunions de la Comissió Territorial de l’Alt Pirineu on l’associació té la majoria absoluta, les negociacions amb CatSalut i també la tasca realitzada a Naut d’Aran on l’Ajuntament porta una política hostil amb els taxistes i la darrera jugada va ser crear una ordenança dacroniana per fer inviable la transmissibilitat de les llicències.

Lluís Berbel va informar de l’estat actual de la llei del taxi (la seva denominació real és la Llei de Transport de Viatgers en vehicles de menys de 9 places), les línies generals de què ha informat el Departament de Territori fins ara i els temes que més preocupen a l’organització com són: la intransmissibilitat de les llicències (a la qual a l’última reunió de l’Executiva de l’STAC ja es va pronunciar totalment en contra); la contractació prèvia per recollir fora del teu municipi; la diferenciació dels serveis taxi, VTC i Gran Turisme) i novament la reivindicació que el taxi pugui fer transport sanitari no urgent.

Un moment de l’assemblea.

Latorre es va ratificar en la preocupació pels eixos de la nova llei, on encara no hi ha cap esborrany, i sobretot en la intransmissibilitat de la llicència que “es va modificar el 2003 a la normativa que existeix actualment i és un patrimoni del taxista” .

La junta es va renovar parcialment amb la continuïtat a la presidència de Francisco Javier Latorre; vicepresidenta, Rasa Gabarra Brenuy; tresorera; secretari, Jordi Bosom: Carme Molí; Silvia (contabilitat) i el resta delegats de les diferents zones del Alt Pirineu

L’assemblea es va tancar amb un dinar de germanor que es va celebrar al restaurant La Borda d’Arnaldo (Montardit de Baix)