Els taxistes de Girona ja porten publicitat als vehicles

Un dels taxis de Girona que des de fa uns dies circula amb publicitat a les portes del vehicle, a la imatge, a l'estació de tren i d'autobusos Foto: D.V.
* Els taxistes de Girona ja porten publicitat als vehicles
* La normativa ho permet des de l’1 de setembre i ja hi ha una trentena de cotxes que exhibeixen anuncis, de quatre clients
* La iniciativa ha de servir per abaratir les despeses fixes de la concessió
GIRONA/SARRIÀ DE TER. EL PUNT. DANI VILÀ.- Una trentena de taxis de Girona, Salt i Sarrià ja porten publicitat a les portes. Era una reivindicació històrica del sector amb l’objectiu de tenir un ingrés més que permeti abaratir les despeses fixes que suposa la concessió. La normativa ho permet des del dia 1 de setembre i, una mica més d’un mes després, ja són una trentena de vehicles els que porten publicitat a les portes del darrere del vehicle.
De moment, els anunciants són el rentat de vehicles Tecowash, Espai Gironès, el restaurant El Cul del Món i el centre de nutrició animal Mircat. El conseller delegat de Gitaxi, Joan Quer, recorda que “a les ciutats de tot el món, el taxis duen publicitat i és interessant per als anunciants perquè permet visualitzar molt l’inseridor”, perquè estan “tot el dia al carrer i en punts importants de la ciutat”.
A Girona, Salt i Sarrià hi ha a l’actualitat 83 llicències, segons les dades administratives, de les quals 68 corresponen a taxis de Girona; 13, a Salt, i un parell, a Sarrià de Ter. El reglament de Girona data del 1983 i no preveia aquesta possibilitat, i per això s’ha regulat a través d’un decret d’alcaldia. Per contra, Salt sí que preveia ja en l’ordenança la inserció de publicitat i només va caldre l’aprovació dee la junta de govern saltenca.

El benefici del TAV

Quer admet que l’arribada del TAV ha permès un augment “del 10 o 15% de carreres”, per bé que assenyala que “no és per arribada de turistes, sinó de professionals la majoria dels quals van a polígons de l’àrea urbana”. El sector també garanteix que el conflicte intern suscitat s’ha encaminat en els darrers dies amb el compromís de les diverses parts de treballar per un acord millor amb vista a l’any que ve. S’ha garantit que tots els taxistes rebin comandes des de l’emissora central.

La data

01.09.13 és el dia des del qual els taxis de Girona, Salt i Sarrià poden portar publicitat.