El TAV Figueres-Perpinyà-París, a una setmana d'entrar en servei

* Renfe ha venut gairebé dos mil bitllets dels trens que connectaran el TAV amb Barcelona
* S’atorgaran tres noves llicències a taxistes de Vilafant, que prestaran el servei de manera conjunta amb els de Figueres.

Una imatge de l'estació del TAV Figueres Vilafant, amb màquines encara treballant a l'entorn. Foto: JOAN SABATER.
Una imatge de l'estació del TAV Figueres Vilafant, amb màquines encara treballant a l'entorn. Foto: JOAN SABATER.

Vilafant/Figueres. EL PUNT. Mar Vicente. .- Mar VicenteA una setmana de l’entrada en funcionament dels trens d’alta velocitat que uniran Figueres amb Perpinyà i París, ja no queden bitllets barats per agafar el TAV la primera setmana. L’estrena d’aquest servei que connectarà Catalunya amb Europa amb alta velocitat ha tingut molt bona acollida del públic i el ritme de vendes és bo. De fet, des del dia 19 de desembre, que és quan es farà el primer trajecte, fins al divendres 24 ja només es poden comprar bitllets a partir de nou euros fins a Perpinyà i a partir de 70 euros fins a París. Els de cinc euros i els de cinquanta estan esgotats.
De moment, la companyia francesa de ferrocarril SNCF, que és qui de moment ven bitllets per internet, no ha donat dades de venda. Renfe, però, assegura que només a través de les taquilles de les estacions de tren ja ha venut més de quatre-cents bitllets de Figueres a París, mentre que les vendes per anar de Barcelona fins a l’estació de Vilafant, arriben gairebé als dos mil bitllets, la qual cosa fa pensar que les vendes totals poden ser molt superiors.
De moment, la posada en funcionament de la línia de Figueres a Perpinyà i París és provisional fins que el 2012 entri en servei tota la via fins a Barcelona.
Estan previstos quatre trajectes diaris, dos d’anada i dos de tornada. Des de l’estació Figueres-Vilafant sortirà un tren a les onze i sis del matí i, un altre, a les tres i dos de la tarda. A més, hi arribaran dos trens de París, un a les dotze i quaranta-set minuts del migdia i l’altre a les vuit i quaranta-vuit minuts del vespre. De moment, segons fonts de Renfe, no hi ha previst un augment de les freqüències, tot i que no es descarta, en funció de la demanda que hi hagi.

Busos llançadora

Pel que fa als accessos a l’estació Figueres-Vilafant amb transport públic, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha anunciat que a partir del dia 19 s’implantarà una nova línia d’autobusos llançadora que unirà aquesta estació amb l’estació d’autobusos figuerenca. Hi haurà vuit expedicions diàries –quatre d’anada i quatre de tornada– que es coordinaran amb l’arribada i la sortida dels trens. Pel que fa als taxis, s’atorgaran tres noves llicències a taxistes de Vilafant, que prestaran el servei de manera conjunta amb els de Figueres. El trajecte durarà deu minuts amb algunes parades intermèdies i el cost del bitllet serà d’1,10 euros. S’estudiarà a més que algunes línies interurbanes puguin incloure la parada a l’estació del TAV.