El STAC reclama en el ple del Pacte de la Mobilitat més opcions pel taxista a l'hora d'escollir vehicle

Barcelona. STAC.- El passat dimarts 31 de gener es va celebrar el plenari anual del Pacte per la Mobilitat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona amb la presència de les màximes autoritats de Barcelona com l’alcaldessa Ada Colau, la regidora de mobilitat i presidenta del IMET, de tots els grups polítics de l’Ajuntament i la participació de totes les asociacions integrades al PMU.

El torn de paraula que va tenir el representant de l’STAC, Carlos Fernández, va explicar la necessitat de fer un canvi en el sistema d’homologació del vehicles que podem adquirir els taxistes del AMB. “Actualment hi ha 28 models de cotxes homologats per l’IMET, dels quals només el 28,5% son considerats ecològics”
3 elèctrics
1 híbrid
1 de GLP
3 de gas natural
20 de gasoil

Estem en mans de les marques automovilístiques que homologuen els models de cotxes que volen i actualment només ho fan amb aquells models que NO es venen al mercat destinat als particulars.
Els taxistes volem més opcions a l’hora d’escollir dins de l’ampli ventall de vehicles ecològics que hi ha al mercat.
Si l’Ajuntament de veritat vol apostar pels vehicles ecològics al taxi de l’AMB s’ha de fer un canvi en el sistema d’homologació de vehicles”.