El STAC es reuneix amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet

Situació i Propostes del Taxi

STAC.- Membres de l’Executiva del STAC s’han reunit amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en la qual se li ha exposat la necessitat de regulació de les VTC així com les diferents propostes que té la nostra organització, tant en aquest àmbit com en les alternatives pro competitives perquè el taxi avançi i es modernitzi.

Segons ha manifestat el mateix conseller, el Departament està disposat a assumir les competències de les VTC sempre que siguin plenes encara que després de la reunió amb el Ministeri de Foment no hi ha hagut cap contacte més.

El conseller també ha manifestat la seva intenció que ambdós sectors (taxis i VTC) quedin clarament diferenciats i opten per la regulació tal com marca el ROTT de 1/30. Tenen pensat establir sistemes consensuats perquè aquesta proporció sigui efectiva.
També ha manifestat la posada en marxa del registre del control de les VTC després que el Ministeri de Foment ha retirat la cautelar.

Per part de l’STAC, hem exposat molt clarament la nostra posició en la necessitat de la diferenciació entre els dos sectors (taxis i VTC) i per a això, a la vista de com treballen les VTC, s’ha proposat la restitució de tornar a la base, establir les condicions necessàries perquè tornin a ser el que eren, vehicles representatives, com són les dimensions dels cotxes i la potència.

Així mateix també s’han realitzat propostes per millorar el taxi i la necessitat de canvis normatius

 Modificació de la Llei del taxi per evitar problemes a l’hora d’autoritzar vehicles de fins a 9 places.
 App per al sector.
 Modificiació de la normativa per revocar autoritzacions que de forma continuada incompleixin la normativa.
 Reforma del sistema de tarifes.
 Taxi compartit.
 Recuperació del Transport Sanitari.
 Substitució de línies de bus.

El conseller ha manifestat que el proper dia 19 de setembre, durant el ple del Consell del Taxi, donarà a conèixer unes propostes i un pla de treball.