El Sindicat del Taxi de Catalunya, amb el moviment feminista

 

STAC.- El 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona. El seu primer antecedent data del 1910, quan en la segona Conferència Internacional de Dones Socialistes, celebrada a Copenhaguen, Dinamarca, amb l’assistència de més de 100 dones procedents de 17 països, es va decidir proclamar el Dia Internacional de la Dona Treballadora.
El 8 de març és una data per a la commemoració, la denúncia i la reivindicació de la plena igualtat entre dones i homes en tots els ordres de la vida a tot el món. Estem encara molt lluny d’aquest objectiu, com ho evidencien anualment les dades d’ocupació laboral, realitat salarial i diverses formes d’explotació que pateix la dona en tot el planeta; les agressions sexuals i la violència de gènere, i les sobrecàrregues socials i familiars que avui en dia segueix llastrant el seu desenvolupament personal i professional. La feminització de la pobresa, la invisibilitat de la dona en importants àmbits de poder i prestigi (només representa l’1% dels directius), i, en canvi, la seva visualització com a objecte de comerç, són tres eixos d’un mateix fenomen d’infravaloració que condicionen l’avanç cap a una societat de plena igualtat, en la qual dones i homes puguin decidir i planificar les seves vides d’acord amb criteris d’autonomia, justícia i llibertat.
El Sindicat del Taxi de Catalunya vol manifestar la seva absoluta solidaritat amb totes les dones del món perquè la situació actual es reverteixi sense cap dubte i amb total determinació.