El Port de Barcelona farà rècord anual aquest cap de setmana amb 17 vaixells de creuer i 64.000 creueristes

* Divendres és el dia de major afluència de l’any, amb més de 29.000 passatgers
BARCELONA.- Els dies 17, 18 i 19 de maig el Port de Barcelona rebrà 17 vaixells de creuer amb un total de 64.000 passatgers a bord, i registrarà així el rècord d’aquest any de creueristes i creuers en un sol cap de setmana al recinte portuari. Avui divendres atracaran al Port vuit embarcacions de creuer i suposaran un moviment de més de 29.000 passatgers, el dissabte arribaran a la ciutat 3 naus turístiques i hi haurà 8.500 creueristes i el diumenge seran 6 els creuers que visitin Barcelona amb un total de 26.500 passatgers. El volum total de creueristes que arribarà a Barcelona entre divendres i diumenge equival a tota la població del Prat de Llobregat.
El divendres, 17 de maig, dos vaixells realitzaran turnaround (finalitzaran i/o iniciaran el seu itinerari a Barcelona): el Carnival Sunshine i el Celebrity Equinox. D’altra banda, l’Amadea i l’Aidavita efectuaran trànsit, és a dir, faran escala al Port de Barcelona i continuaran el seu itinerari, mentre que el MSC Preziosa, el Liberty of the Seas, el Costa Fortuna i el Costa Mediterranea tindran operativa mixta, amb major part de trànsit i algunes operacions de turnaround. Aquest dia serà també el de major aflu=8ncia d’aquest any en una sola jornada, tant de creueristes com d’embarcacions de creuer.
Pel que fa al dissabte 18 de maig, dos vaixells realitzaran turnaround a Barcelona –el Grand Holiday i el Sovereign–, mentre que el Braemar arribarà en trànsit. L’últim dia del cap de setmana, el diumenge 19 de maig, quatre dels sis creuers atracats tindran Barcelona com a port base: Norwegian Epic, Serenade of the Seas, Liberty of the Seas i Europa. L’Aidablu realitzarà trànsit i el Costa Fortuna tornarà a tenir operativa mixta.

Contribució a l’activitat turística

Aquesta gran afluència de creueristes a Barcelona coincideix també amb uns dies d’elevada activitat turística i de visitants a la ciutat per la coincidència de diferents esdeveniments multitudinaris.
“Els més de 64.000 creueristes que visitaran la nostra ciutat aquest cap de setmana se sumen a altres activitats generadores de riquesa a la ciutat en l’àmbit dels negocis, l’oci, la cultura i el turisme –com la Nit dels Museus, el Saló de l’Automòbil i els X-Games–, i posen de relleu l’atractiu de Barcelona i del seu port”, ha declarat el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra.
Per tal de gestionar de la manera més eficient els fluxos de creueristes que arriben a la ciutat, el Port de Barcelona treballa tot l’any de manera coordinada amb l’Ajuntament, Turisme de Barcelona i altres institucions. En dies com els d’aquest cap de setmana, en què més d’un 60% de les operacions seran d’inici i final de viatge, es posa a més en marxa l’operativa conjunta amb l’Aeroport de Barcelona-El Prat per a la gestió i transport d’equipatges d’alguns vaixells.