El Parlament de Catalunya ha aprovat la immovilització dels taxis il•legals

limitacion doble turnoBARCELONA. 05.03.2014- El Ple del Parlament ha aprovat una nova norma que permet immobilitzar els taxis il·legals. En concret, tots els cotxes considerats com ‘taxis pirates’ que incompleixin la normativa catalana seran immobilitzats amb un parany. L’única manera d’evitar que el cotxe sigui traslladat fins a un dipòsit municipal, amb la corresponent sanció més la tarifa de retirada del vehicle, serà pagar en el moment una multa de 6.000 euros.

La mesura és semblant a la portada a terme a la Comunitat Valenciana que va modificar la seva Llei de Mobilitat Autonómica per a començar a immobilitzar els taxis considerats com pirates. Uber no pot operar a Espanya, ho feia a Madrid, Barcelona i València, des de que el passat més de desembre un jutjat va estimar una querella presentada per la Associación Madrileña del Taxi (AMT) que va acabar amb la suspensió del seu servei.

Segons Uber, les llicències de taxi “han evolucionat de dret individual a actiu restringit artificialment”. Com a conseqüència, els advocats de la companyia de Delaware (EEUU) veuen “un cercle viciós d’una oferta artificialment limitada i tarifes artificialment altes amb les quals tots perdem”. Així mateix, el gegant online addueix que el número limitat de llicències de taxi impedeix la innovació i millora dels serveis.