"El fons assistencial s'amplia als afiliats de l’STAC a l'Àrea Metropolitana"

Accident de un taxiBARCELONA.- Un servei de l’STAC que ha incorporat diverses novetats en els darrers mesos és el Fons Assistencial que ampliarà els seus beneficis a tos els afil.liats del Sindicat de Barcelona i l’Àrea Metropolitana. L’objectiu a curt termini és cobrir tota Catalunya. Segons Capilla, per 208 euros l’any tens una assegurança a tot risc.

Santiago Capilla, responsable del Fons Asistencial ens explica algunes cosas

Defineixi aquest fons assistencial.

És un fons que es crea al Sindicat pels taxistes que pertanyen a l’organització i també als mòbils de Barna Taxi. Es paguen 52 euros per trimestre i cobreix les
despeses de l’accident també quan la culpa és del taxista. Per 208 euros l’any tens una assegurança. De fet, per aquest preu i aquestes condicions és l’únic sindicat que ofereix un servei d’aquestes característiques.

I quines novetats presenta respecte els anys anteriors?

Es va crear ja fa 15 anys, però l’any passat vam incorporar força novetats. Vaig
proposar un canvi en el reglament perquè tots els vehicles poguessin afegir-s’hi, tant del sindicat com de Barna Taxi, i també perquè es cobreixi l’àrea metropolitana. El nostre objectiu per al futur és ampliar la cobertura a tota Catalunya amb el temps.

I els preus?

Quan t’hi apuntes de nou has de pagar 150 euros a fons perdut, d’entrada. I en el cas de tenir xòfer, el preu és una mica més alt, 62 euros, per què representa que no anirà amb tanta prudència com si fos ell el propietari.

Com s’aconsegueixen aquests preus
tan ajustats?

Els vehicles han d’anar a uns tallers -5 o 6 tallers- amb els quals tenim un acord perquè assumeixin el 10% de la despesa. Si no fos així seria impossible mantenir aquestes quantitats. És a dir, de l’informe que fa el pèrit el taller mecànic paga el 10% de la reparació i el fons la resta.

Llavors també avança els costos de les reparacions.

Sovint en casos d’accident es tarda uns mesos en resoldre el conflicte. De vegades s’ha d’anar a judici. Aquestfons assistencial en tres mesos fa el
pagament, tant si és culpa de l’assegurat
com si no, i en aquest cas
recuperaria els diners avançats.

El fons cobreix qualsevol tipus de vehicle?

Fins i tot els taxis adaptats. Són cotxes amb un valor molt alt, però també poden apuntar-s’hi.

Com es prenen les decisions?

Ara a la junta, a part de mi, hi ha tres persones més. El servei va néixer de la proposta d’un grup de taxistes, uns quants que van decidir unir esforços per crear aquest fons assistencial, però ara ha passat a ser del sindicat. I cada any es farà una assemblea on s’explicaran les novetats i es prendran les decisions que calguin, com per exemple, la pujada de l’IPC a les quotes, que és una pujada més progressiva per l’economia dels assegurats.