El carril bus-VAO de la C-58 permetrà la circulació de cotxes amb dos passatgers

Santi Villa, conseller de Territori i Sostenibilita
BARCELONA.- La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha modificat les condicions per poder transitar pel nou carril bus-VAO de la C-58 i permetrà la circulació de cotxes amb dos ocupants, mentre que actualment el requisit per utilitzar-lo és viatjar amb com a mínim tres passatgers per vehicle, han confirmat a Europa Press fonts de la Conselleria.
El carril es va posar en servei el 29 d’octubre amb l’estimació que transitarien per ell 7.500 vehicles diaris, i la Conselleria ha decidit canviar la principal condició d’ús, que s’implantarà a final de març o principis d’abril, en no haver-se arribat als 2.000 cotxes diaris, segons publica aquest dijous ‘La Vanguardia’.
El nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha explicat en declaracions als mitjans abans de comparèixer al Parlament per explicar les línies del departament a la nova legislatura que a la infraestructura li faltava “sentit comú”.
Ha considerat que aquest carril “s’ha posat en funcionament amb un gran criteri ideològic, però poc pragmatisme”, i ha recordat que aquesta infraestructura va suposar 80 milions d’inversió, per la qual cosa cal treure-li rendiment i optimitzar-la.
El Govern estudiarà l’impacte d’aquesta nova mesura que ara impulsa, i de moment Vila ha assenyalat que no es preveu obrir el carril a tots els vehicles que circulen per la C-58, ni que s’usi només en sentit Barcelona, més congestionat.
El carril bus-VAO, que uneix l’avinguda Meridiana de Barcelona i Ripollet i està gestionat pel Servei Català de Trànsit (SCT), es va posar en marxa amb l’objectiu de fomentar l’ús del transport públic i millorar la mobilitat d’una de les vies amb més trànsit de Catalunya, per on circulen uns 150.000 vehicles diaris.

A més dels vehicles d’alta ocupació (fins ara tres persones), poden circular per aquesta infraestructura autobusos, taxis, motocicletes, vehicles per a persones amb mobilitat reduïda i vehicles ecològics