Detingut un home a Castelldefels per estafar taxistes d'arreu de Catalunya

· Es feia passar per responsable d’una companyia asseguradora i oferia a les víctimes formar part de la seva cartera de clients
· Li constaven cinc ordres de crida i cerca de diferents jutjats i cossos i forces de seguretat de l’Estat espanyol per haver comés la mateixa estafa
mossoscastelldefelsCastelldefels. Mossos d’Esquadra.- Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat de la Divisió de Transport van detenir diumenge, 21 de febrer, a Castelldefels, un home de 32 anys, nacionalitat espanyola i domicili a Tarragona com a presumpte autor de 13 delictes d’estafa.
Des de gener els Mossos d’Esquadra van detectar una nova tipologia d’estafa que anava dirigida exclusivament a professionals del taxi, per tant, la Unitat Operativa de Mobilitat es va fer càrrec de la investigació.
L’estafa consistia en què un home es feia passar per responsable d’una companyia asseguradora i contactava telefònicament amb un taxista per oferir-li formar part de la seva cartera de clients. Llavors, li encarregava que comprés amb els seus diners uns bitllets d’avió per a un client al qual hauria de portar a l’aeroport. L’estafador afirmava al taxista que la companyia li retornaria els diners i que també guanyaria una comissió.
Tot seguit, el mateix home, sempre per telèfon, simulava ser una altra persona, un treballador d’una important agència de viatges, i indicava al taxista que ja havia reservat els bitllets i que els havia de pagar en efectiu i recollir a l’aeroport del Prat.
 A continuació, el detingut tornava a simular ser el treballador de l’asseguradora i trucava a la víctima per dir-li que a l’aeroport no podrien donar-li els bitllets i que haurien de quedar al municipi on vivia el treballador de l’agència de viatges. L’home es trobava amb les diferents víctimes a Gavà, el Prat de Llobregat o Castelldefels.
Finalment, el taxista entregava els diners en efectiu a l’estafador i aquest li donava un sobre amb uns bitllets d’avió falsos, els quals hauria de portar al suposat client que no existia i acompanyar-lo a l’aeroport. No obstant això, ningú tornava a contactar amb ell i quan trucava a la companyia asseguradora per reclamar li responien que ells no havien contractat aquest servei.
Els investigadors van determinar que el sospitós havia estafat 13 taxistes i havia aconseguit més 8.000 euros. Les víctimes, que el van reconèixer fotogràficament, eren de la Seu d’Urgell, Tremp, Lleida, Solsona, Figueres, Palafrugell, el Vendrell, Tortosa, Amposta i Salou.
El 21 de febrer l’estafador va tornar a trucar un taxista al qual havia estafat 700 euros feia quatre dies. La víctima, que ja coneixia el delicte i el modus operandi, va contactar amb els Mossos d’Esquadra. El taxista va fer la ruta tal com estava previst i al lloc de destinació agents de paisà van detenir l’estafador.
En el moment de la seva detenció li constaven cinc ordres de crida i cerca de diferents jutjats i cossos i forces de seguretat de l’Estat espanyol per haver comés la mateixa estafa. El 23 de febrer el detingut va passar a disposició judicial al jutjat de Gavà, el qual va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.
Àrea de Comunicació

Barcelona, 24 de febrer de 2016