COVID-19: la solidaritat del taxi

Mobilització per a la distribució d’equips sanitaris i mascaretes

BARCELONA. AMB/IMET.- La solidaritat dels taxistes també es va fer palesa en molts altres àmbits del sector durant la primera onada de la COVID-19. Diversos taxistes de l’STAC, de l’emissora BARNATAXI i del col-lectiu de taxistes que treballen des de fa anys amb la Fundació Cris contra el càncer van oferir, en el pic de la pandèmia, els seus vehicles per a la distribució de material i equips de protecció COVID19 que la Xarxa d’Ateneus de Fabricació Digital (ens públics amb presència en diferents districtes de Barcelona) van fabricar en impressió 3D durant la pandemia, així com per tal que poguessin arribar a desti les mascaretes que, de forma voluntària, van ser confeccio-
nades per I’Associació de Mascaretes Solidàries.

Lorganització dels equips de distribució, amb la també implicació dels membres de la Junta de la Unió de Barcelona de l’STAC, va ser la clau per poder arribar a tots els punts on els ateneus necessitaven distribuir amb urgència el material, en un moment en qué la primera onada de la COVID-19 sorprenia tothom.

Mentre, un altre grup de taxistes associats a l’emissora Barnataxi es mobilitzava per cooperar en el trasllat del personal sanitari de l’Hospital Moisès Broggi.

La tasca de cooperació i col-laboració dels taxistes de l’STAC i d’altres organitzacions de la societat civil que varen colaborar amb els Ateneus de Fabricació Digital va ser reconeguda i compartida amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el passat mes de juny.