CiU proposa que s'instal·lin de sèrie en els cotxes miralls retrovisors per als passatgers com els taxis

El retrovisor en els taxis
MADRID. EUROPA PRESS.- CiU ha presentat una Proposició no de Llei davant de Comissió no permanent de Seguretat Viària del Congrés dels Diputats en la qual advoca per fomentar la instal·lació de miralls retrovisors per als passatgers que ocupen els seients del darrere dels cotxes i proposa instal·lar-hi de sèrie aquest tipus de dispositius.
Així, el grup argumenta en la seva proposició, a la qual ha tingut accés Europa Press, que aquests petits retrovisors, que es col·loquen dins del vehicle, en els dos pilars centrals de la carrosseria del cotxe al costat de les finestretes, augmentaria la visibilitat del passatger en el moment d’obrir la porta i evitaria accidents.
De fet, al creador d’aquests retrovisors i promotor de la iniciativa Tots amb el Retrovisor de Seguretat Integrat (TRS), Lluís Ros, se li va ocórrer la idea quan va tenir un accident de moto després de xocar contra la porta del darrere d’un cotxe que s’havia obert de manera inesperada.
L’invent ha estat premiat amb la Medall d’Or a la categoria d’Automoció al saló Internacional d’Invencions de Ginebra, celebrat el mes d’abril passat i va copsar l’interès del Server Català de Trànsit (SCT), qui va distribuirà 20.000 retrovisors de seguretat entre els taxistes de Barcelona.
A la seva proposta, CiU assegura que són “moltes les lesions i danys que aquest tipus d’accidents han causat, especialment a ciclistes i motoristes”. Per aquesta raó, demana a la Direcció General de Trànsit (DGT) que impulsi “campanyes específiques en aquest sentit i que es recomani també als fabricants de vehicles que puguin instal·lar-hi de sèrie aquest tipus de dispositius”.

One thought on “CiU proposa que s'instal·lin de sèrie en els cotxes miralls retrovisors per als passatgers com els taxis

 • 13 de febrer de 2013 at 15:33
  Permalink

  Estos Srs. que hablan de estos inventos como solución para evitar que la moto se estrelle no tienen ni idea de lo que están hablando.
  Las motos se seguirán estrellando mientras les permitan circular como lo hacen y si encima les están dando la razón cuando se pegan el castañazo, cosa que hacen, cada vez serán mas peligrosos.
  Hacer que cumplan las normas de circulación y se solucionara el problema, ya que me parece recordar que para adelantar a otro vehículo se dejara una distancia de un metro.
  Si es que las motos literalmente invaden tu propio carril para adelantar.

Comments are closed.